30 Απριλίου 2012

Προεκλογικός Καλλισθένης

Είπε ο Λοβέρδος: «Σε περίπτωση συγκυβέρνησης, πρωθυπουργός πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο. Το πείραμα των τεχνοκρατών απέτυχε». Δηλαδή, πώς απέτυχε καλέ μου Ανδρέα; Πρώτον, ο Παπαδήμος που υπονοείς, εφαρμόζει ό,τι αποφάσισαν...

... τα δύο κόμματα με την αποδοχή του Μνημονίου.

Η αποτυχία επομένως αντανακλάται στα κόμματα που συγκυβερνούν και όχι στον διαχειριστή της δοτής εξουσίας.

Δεύτερον, τι καλύτερα θα επιτύγχανε ο Πετσάλνικος, ή ο Ρουμελιώτης, ή η Έλσα, που ήσαν υποψήφιοι για πρωθυπουργοί; Αλλά, και επί δεκαετίες Ανδρέα, όταν δεν ήσαν οι πρωθυπουργοί τεχνοκράτες, αλλά πολιτικοί, ποια είναι τα «χαμπέρια»;

Νιώθω άδειος σ’ αυτές τις εκλογές. Και πώς να μη νιώθω, όταν λείπει ένας ογκόλιθος της πολιτικής, όπως ο Θόδωρος; Πώς θα είναι η πολιτική μας ζωή χωρίς αυτόν; Με ποιον θα «τα τρώμε μαζί;» τώρα;

Παιδιά, κόψτε αυτό το παραμύθι της προεκλογικής εξαγγελίας για ανάπτυξη. Και ο πλέον βλάκας αντιλαμβάνεται ότι χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει πιθανότητα να βγούμε από την κρίση. Αν θέλετε όμως να πείτε την αλήθεια στο λαό, μη λέτε το αυτονόητο, αλλά εξηγείστε πώς μπορεί να γίνει ανάπτυξη με αυτόν τον πανάθλιο κρατικό μηχανισμό.

Τολμάτε να πείτε ότι θα θίξετε τα προκλητικά προνόμια κάποιων κλάδων; Δεν τολμάτε. Επί 15 μήνες δεν μπορείτε να καθορίσετε ούτε τον αριθμό των ταξί που είναι αναγκαία στη χώρα. Για να υπάρξει ανάπτυξη, πρέπει να γκρεμιστεί πλήρως ο κρατικός μηχανισμός και να δημιουργηθεί εξ αρχής καινούργιος. Αλλ’ επειδή έχει πολιτικό κόστος δεν το εξαγγέλλει κανείς και προτιμά να «παραμυθιάζει» τον λαό.

Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών στους ΟΤΑ έφεραν πρώτο το ΠΑΣΟΚ με 51,10% και δεύτερη τη Ν.Δ. με 20,48%. Μια ακόμη απόδειξη του κόμπλεξ της λεγόμενης δεξιάς. Σε Δήμους της Αριστεράς ή Κεντροαριστεράς προσλαμβάνονται οι ομοϊδεάτες τους. Σε Δήμους της λεγόμενης Δεξιάς προσλαμβάνονται πάλι οι αριστεροί, για να παραστήσουν οι «δεξιοί» τους «προοδευτικούς».

Τα ποσοστά, αυτό δείχνουν, ιδιαίτερα μάλιστα όταν ληφθεί υπόψη πως η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων των ΟΤΑ βρίσκονται στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, όπου επί δεκαετίες οι δήμαρχοι ανήκαν στη «δεξιά».

Η σύλληψη της συνδικαλίστριας, μέλους της εφορευτικής επιτροπής στις εκλογές του ΟΤΑ, που βρέθηκαν στην τσάντα της 13 φάκελοι με τη σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής και την υπογραφή δικαστικών αντιπροσώπων, είναι ένα ακόμη σημάδι -από τα πολλά- πώς διεξάγουν τις εκλογές οι επαγγελματίες του συνδικαλισμού. Και διαδηλώνουν μετά, απαιτώντας διαφάνεια.

Αν τα καταφέρουμε ποτέ να έχουμε δημοκρατία στη χώρα μας και δούμε επίορκους εν ενεργεία πολιτικούς να βρίσκονται στις φυλακές, σίγουρα δεν θα στερηθούν τις υπηρεσίες κυλικείου. Ήδη βρίσκεται εκεί ο καφετζής της Βουλής, για χρέη στο Δημόσιο ύψους 316.472 ευρώ. Δεν είχε λέγει να πληρώσει, αλλά κατέχει μία Ferrari και ένα πολυτελές Hummer. (Τόσα έβλεπε ο άνθρωπος, να μη τα μιμηθεί; Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις).
Καλλισθένης