Με καταλήψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αντιδρούν οι 33 εργαζόμενοι της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) στην μεταφορά της έδρας της από τη Θεσσαλονίκη στα Ιωάννινα. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν για δεύτερη ημέρα κατάληψη των γραφείων της 3ης και 4ης ΥΠΕ, έχοντας ως συμπαραστάτες τους...
εργαζόμενους στα νοσοκομεία και την ΠΟΕΔΗΝ.
Παρότι οι εργαζόμενοι είχαν λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα βρεθεί λύση, προχθές ανακοινώθηκε ότι ο νόμος που προβλέπει τη μεταφορά της έδρας της 3ης ΥΠΕ θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. «Το θέμα χτες το πρωί πέρασε από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και ενδεχομένως μέχρι την ερχόμενη Τρίτη να ψηφιστεί νόμος του κράτους με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αναγκαστούν να μετακινηθούν στα Ιωάννινα», ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων 3ης και 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης, Στέλιος Τσούλιας. «Είναι αδύνατον με τους μισθούς του φτωχολογίου των 800 ευρώ, που έχουμε φτάσει να παίρνουμε σήμερα, να συντηρούμε δύο σπίτια. Θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί μία λύση» πρόσθεσε ο κ. Τσούλιας.
Στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της 3ης και 4ης ΥΠΕ μετείχαν και εκπρόσωποι εργαζόμενων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας που μετέχουν στην πανελλήνια πανυγειονομική απεργία.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Άγαλμα του Βενιζέλου από όπου ξεκίνησε το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ. Η πορεία κατευθύνθηκε στον κόμβο της Ευαγγελίστριας όπου πραγματοποιήθηκε μικρής διάρκειας συμβολική κατάληψη και αποκλεισμός του νοσοκομείου «Γεννηματάς».
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Θεαγένειο
Στο μεταξύ συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Θεαγένειο πραγματοποίησε στις 12.30 το μεσημέρι το ΠΑΜΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις παροχές υγείας. Εξάλλου ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι στο πλαίσιο της πολιτικής της περιστολής της φαρμακευτικής εφαρμόζεται η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση των φθηνότερων υποκατάστατων φαρμάκων η οποία δεν διασφαλίζει επιστημονικά την επιλογή του ποιοτικότερου και καταλληλότερου φαρμάκου. Παράλληλα καταγγέλλει τις ελλείψεις προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και στο ΕΚΑΒ καθώς και το γεγονός ότι το Θεαγένειο είναι το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο όπου δεν υπάρχει το μηχάνημα PET scan ενώ το τεστ Παπανικολάου και οι μαστογραφίες γίνονται με πληρωμή.
Από agelioforos.gr