14 Νοεμβρίου 2011

Δηλώσεις Β. Έξαρχου για τη νέα κυβέρνηση

Όσοι κάνουν λόγο για συμμετοχή στην κυβέρνηση και όχι συγκυβέρνηση, υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών, δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
''Εμείς κυβερνάμε σε μια κυβέρνηση συνεννόησης περισσότερων πολιτικών δυνάμεων. Όσοι κάνουν λογοπαίγνια -συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση αλλά δεν συγκυβερνούν- νομίζω ότι υποτιμούν τη...


νοημοσύνη των πολιτών και πρέπει να εξηγήσουν καλύτερα τη θέση τους στους πολίτες. Την επόμενη περίοδο θα έχουν την ευκαιρία οι Έλληνες πολίτες να διαπιστώσουν ότι αυτά τα οποία ισχυριζόμασταν όλοι μας την προηγούμενη περίοδο, ότι δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές δεν ήταν εφευρήματα και εγκεφαλικά κατασκευάσματα δικά μας, ήταν η πραγματικότητα στην Ε.Ε., όπως την έδωσαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες''.
Αναφερόμενος στον κ. Παπαδήμο, εξέφρασε την άποψη ότι είναι μια προσωπικότητα με εμβέλεια, που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας και έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει.
''Βεβαίως το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, γιατί δεν υπάρχει κουλτούρα και παράδοση κυβερνήσεων συνεργασίας και πολύ περισσότερο κυβερνήσεων από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους'', σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για την προοπτική του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και όχι η ώρα για δηλώσεις σχετικά με την πορεία του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: ''δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε. Δεν μπορούμε να παίξουμε με το μέλλον και τις προοπτικές της χώρας, ούτε με το μέλλον και τις προοπτικές της παράταξης. Χρειάζεται σύνεση και συναίσθηση της ευθύνης από όλους μας, τώρα είναι η ώρα για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, δεν είναι η ώρα για δηλώσεις σχετικά με την πορεία του ΠΑΣΟΚ, έχουμε το χρόνο αυτό να το κάνουμε και νομίζω ότι αυτό θα γίνει με την ώρα και τον τρόπο που πρέπει''.

Από enet.gr