27 Οκτωβρίου 2011

Προβληματισμός ΕΕΘ για τα αποτελέσματα της Συνόδου


Από τη voria.gr
Τον προβληματισμό της για τις επιπτώσεις που θα έχει για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας το «κούρεμα» κατά 50% των ελληνικών ομολόγων, εκφράζει η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). Ειδικότερα, επισημαίνεται πως η Ελλάδα θα μείνει εκτός αγορών για πολλά χρόνια γεγονός...


που, όπως σημειώνεται, αναμένεται να παρατείνει την ύφεση.
«Έπρεπε να περάσουν δύο χρόνια για να διασφαλιστεί η διατήρηση του δημοσίου χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, δηλαδή στα επίπεδα του 2009;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ώδινεν όρος και έτεκε μυν» (σ.σ. κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντίκι)με  την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε..
Επιπλέον, ο κ. Ζορπίδης υπογραμμίζει πως το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα πλήξει την απασχόληση καθώς θα επιβάλλει περιορισμούς στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τους προμηθευτές. «Για να διασφαλιστεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων δεν θα διστάσουν να προχωρήσουν σε απολύσεις προσωπικού με αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας», επισήμανε ο κ. Ζορπίδης.
Όσον αφορά την δημιουργία εποπτικού μηχανισμού, ο κ. Ζορπίδης δήλωσε πως η λειτουργία του δεν θα πρέπει να παραβιάσει τους κανόνες της εθνικής κυριαρχίας. «Σε καμία περίπτωση στο όνομα της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων δεν θα πρέπει να απεμπολήσουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα», σημείωσε ο κ. Ζορπίδης.