14 Οκτωβρίου 2011

Απρόθυμο και το ΠΑΣΟΚ για εξεταστική στην Οικονομία


Νέα αποτυχία συγκέντρωσης των 60 υπογραφών που απαιτούνται, παρά τις δηλώσεις Πρωτόπαπα. Ενώ ζητείται συναίνεση στήνονται εξεταστικές, σχολίασε η Σ.Μερεντίτη.

Στο κενό έπεσε η νέα προσπάθεια της ηγεσίας της "πράσινης" κοινοβουλευτικής ομάδας να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 60 υπογραφών, προκειμένου να ζητηθεί από το προεδρίο της...


Βουλής η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων και την οικονομική κρίση.
Μόλις χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εκτιμούσε ότι εντός των ημερών θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος, αλλά η πρώτη προσπάθεια σταμάτησε αρκετά χαμηλότερα. Οι πληροφορίες θέλουν το βράδυ της Πέμπτης να υπήρχαν περίπου 40 υπογραφές ενώ σήμερα να εξασφαλίστηκαν μόλις πέντε ακόμη.
Ενδεικτική του κλίματος αμφισβήτησης αυτής της επιλογής είναι η θέση της Σ.Μερεντίτη, ότι δεν είναι δυνατόν να στήνονται εξεταστικές την ώρα που η κυβέρνηση επιδιώκει συναίνεση για να εφαρμόσει τις πολιτικές της.
Αλλο μέλος της "πράσινης" Κ.Ο. φέρεται να επιτέθηκε φραστικά στους εμπνευστές της νέας διαδικασίας που είχαν την "φαεινή ιδέα να ξεκινήσει τέτοια έρευνα αυτή τη δύσκολη περίοδο".
Οπως εκτιμάται (και είχε προαναγγείλει και ο Πρωτόπαπας μιλώντας την Πέμπτη στον BHMAFM) νέα προσπάθεια θα γίνει την Δευτέρα.
Κάποιοι από αυτύς που αντιτίθενται, προειδοποιούν ότι ακόμη και εάν συγκεντρωθούν οι υπογραφές, όταν φτάσει η ώρα της μυστικής ψηφοφορίας θα υπάρξουν διαρροές. Ακόμη και εάν δεν συμβεί αυτό, προσθέτουν, υπάρχει κίνδυνος η εξεταστική να εξελιχθεί σε παρωδία, με σοβαρό πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση.

Από ethnos.gr