14 Οκτωβρίου 2011

Τουρκική οργάνωση ζητάει συγνώμη από τον «αδελφό ελληνικό λαό»!

«Ο σύντροφος μας συμμετείχε σε επιχειρήσεις της οργάνωσης μας στην Μαύρη Θάλασσα. Ζητάμε όμως συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για κάθε ηθική και υλική βλάβη που υπέστη. Η σημαντικότερη παρηγοριά μας από αυτό το ατύχημα είναι ότι δεν συνέβη κανένα κακό...

... στον αδελφό ελληνικό λαό. Θα ζητήσουμε λογαριασμό για τους μάρτυρες μας».

Αυτά αναφέρονται σε προκήρυξη - ανακοίνωση της τουρκικής οργάνωσης «Επαναστατικό Απελευθερωτικό Λαϊκό Μέτωπο» (DHKP - C), την πρώην «Ντεβ Σολ», για τον θάνατο από έκρηξης χειροβομβίδας, πριν από δέκα ημέρες σε διαμέρισμα στην οδό Υψηλάντου 27 στην Θεσσαλονίκη, ενός 32χρονου Κούρδου.

Στο κείμενο της οργάνωσης που παρουσιάζει «Το Βήμα» περιλαμβάνεται και μια παλαιότερη δήλωση του 32χρονου, όπου ανέφερε: «Σκέφτηκα με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα θα αντιμετωπίσω συμμετέχοντας στην επανάσταση, όλες τις δυσκολίες που θα προκύψουν, το μέρος που βρίσκομαι και το μέρος που θα πρέπει να βρίσκομαι και αποφάσισα να συμμετέχω με όλο μου το είναι στον οργανωμένο αγώνα».

Στην ανακοίνωση της οργάνωσης δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά για τον «στόχο» του οπλοστασίου που εντοπίσθηκε στο διαμέρισμα του 32χρονου στην συμπρωτεύουσα. Ωστόσο, όπως σημειώνεται, «εμείς είμαστε μία πολεμική οργάνωση. Κι ο πόλεμος έχει τους δικούς του κανόνες.

» Την ώρα που ο ιμπεριαλισμός πολιόρκησε όλο τον κόσμο, εμείς στην Τουρκία πολεμάμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό. Στην εποχή μας που άφησαν τα όπλα σε όλο τον κόσμο οι οργανώσεις που διεξήγαγαν ένοπλο αγώνα, εμείς επιμένουμε να υποστηρίζουμε ότι ο μόνος δρόμος για την επανάσταση είναι ο ένοπλος αγώνας. Πολιορκημένοι επιμένουμε να αναπτύξουμε τον ένοπλο αγώνα».

Και συνεχίζουν με φρασεολογία που θυμίζει τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται και στο ελληνικό έδαφος.
«Σάρισσα»