13 Οκτωβρίου 2011

Πολλοί μνηστήρες για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, κάνει λόγο για ενδιαφέρον τριών ξένων επενδυτών, δύο Ευρωπαίων και ενός από τρίτη χώρα, για τις Κυπριακές Αερογραμμές. Έγκυρες πηγές του «INBusinessNews» αναφέρουν ότι ο ένας επενδυτής είναι το Κατάρ, το οποίο επιδιώκει...

... είσοδο του στην Ευρώπη και μάλιστα μέσω αεροπορικής εταιρείας.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές αναζητούν στρατηγικό επενδυτή που θα τις βοηθήσει να εξέλθουν από τη δυσμενή κατάσταση που διέρχονται.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογο ενδιαφέρον από εταιρείες της Μέσης Ανατολής εκδηλώθηκε και για την «Eurocypria», γράφει το «Sigmalive» και ό,τι έχει απομείνει από αυτή, που είναι το εμπορικό της όνομα και τα γραφεία της, ωστόσο, το ζήτημα κόλλησε λόγω της άδειας που έχει και αφορά διεξαγωγή ναυλωμένων και όχι τακτικών πτήσεων.

Πάντως, σε ότι αφορά τις Κυπριακές Αερογραμμές το ενδιαφέρον και από τους τρεις επίδοξους, στρατηγικούς επενδυτές φαίνεται να είναι έντονο και σύντομα αναμένονται εξελίξεις, αφού αυτό βρίσκει τόσο την κυβέρνηση όσο και το Δ.Σ. της εταιρείας θετικούς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Να σημειωθεί ωστόσο πως το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών θα παραμείνει στα χέρια της κυβέρνησης, με μειωμένο ποσοστό σε σύγκριση με το 69,62% που κατέχει σήμερα.
Ο Μακεδών