15 Οκτωβρίου 2011

Με μετανάστες η αποκομιδή σκουπιδιών;

Η κυβέρνηση αποφάσισε πλέον να τραβήξει την κατάσταση στα άκρα, καθώς πλέον μετά το ναυάγιο με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, είναι έτοιμα πλέον έτοιμα τα προεδρικά διατάγματα για την κατάργηση των τομέων καθαριότητας Αττικής και Θεσσαλονίκης και εάν...

... οι εργαζόμενοι δεν σταματήσουν την απεργία, τότε θα ενεργοποιηθούν άμεσα.

Μία πιθανή ενεργοποίηση των συγκεκριμένων προεδρικών διαταγμάτων, θα σημάνει αυτόματα ότι καταργούνται όλες ανεξαιρέτως οι οργανικές θέσεις, που σημαίνει κατά συνέπεια ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα απολυθούν ή στην καλύτερη περίπτωση θα μπουν σε καθεστώς εφεδρείας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη πλέον η σύγκρουση οδηγείται στα άκρα και τυχόν ενεργοποίηση των προεδρικών διαταγμάτων θεωρείται ως συνέπεια της άκαρπης συνάντησης που είχε το απόγευμα ο κ. Καστανίδης με τους εργαζόμενους όπου ουσιαστικά δεν συζήτησαν καν. Μάλιστα, χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης τους είπε "γιατί ήρθατε τότε".

Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι βρίσκονται στο μπλόκο περιφρούρησης της χωματερής στη Φυλή και είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που η κυβέρνηση στείλει τα ΜΑΤ όπως δήλωσε στο Νewsit o Θωμάς Μπίζας, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός σε εφαρμογή της υγειονομικής διάταξης για επείγουσα ανάγκη την αποκομιδή απορριμμάτων, ανέθεσε το έργο αυτό σε τρεις ιδιωτικές εταιρείες την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών.
ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ