9 Ιουνίου 2011

Έρευνα και προτάσεις για την γκετοποίηση της Αθήνας


Σοβαρότερο και από το δημοσιονομικό χαρακτήρισε το μεταναστευτικό πρόβλημα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες μιλώντας χθες σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για την "γκετοποίηση" του ιστορικού κέντρου, την οποία διοργάνωσε η Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας με αφορμή σχετική έρευνα που...


έκανε για λογαριασμό της το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών.
"Εάν δεν αντιμετωπισθεί, θα έχουμε υπαρξιακό πρόβλημα ως έθνος και ως κράτος. Η αστυνομία πλέον δεν επαρκεί. Πρέπει να ενεργήσει όλη η ελληνική Πολιτεία", τόνισε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ενώ και οι υπόλοιποι ομιλητές υπέδειξαν ως ένα από τα βασικότερα προβλήματα του κέντρου την ύπαρξη μεγάλου αριθμού μεταναστών.
Ο Γ. Καμίνης
Ο Γ. Καμίνης αναφέρθηκε στα 20 μέτρα που αποφάσισε ο Δήμος Αθηναίων και αφορούν μεταξύ άλλων την ανακοπή της ροής μεταναστών χωρίς χαρτιά προς την πρωτεύουσα, την καθαριότητα και την οικονομική αναζωογόνηση της πόλης.
Αλλαγή νοοτροπίας ζήτησε ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός υποστηρίζοντας ότι οι παράνομοι μετανάστες δεν μπορούν να φύγουν από το κέντρο αν καμία περιοχή δεν τους δέχεται.
Η υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Τζάγκρη σημείωσε ότι η Αθήνα μαζί με την Μπρατισλάβα και το Αμβούργο έχει τα "πρωτεία" στην εγκληματικότητα.
Η πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" Ντ. Μπακογιάννη τόνισε την ανάγκη να γίνουν συμφωνίες επαναπατρισμού με τις χώρες από τις οποίες έρχεται μεγάλος αριθμός μεταναστών. Oπως αναφέρεται στη μελέτη, οι μισοί από τους μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα κατοικούν στην Αττική και από αυτούς το 40% διαμένει στον Δήμο Αθηναίων. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι οι μετανάστες αποτελούν το 19% του πληθυσμού του δήμου.
Επίσης εκτιμάται ότι μόνο στο τρίγωνο Γερανίου, Πειραιώς και Σοφοκλέους ζουν περισσότεροι από 2.000 αλλοδαποί, στην πλειονότητά τους παράνομοι και επί της ουσίας άστεγοι.

Από ethnos.gr