Αρνητικά στο βακτήριο e.coli βρέθηκαν τα δείγματα των ελληνικών φρούτων και λαχανικών που εξετάστηκαν με πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργείου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Νωπών Φρούτων και Λαχανικών.
Ελήφθησαν δειγμάτων αγγουριών και περίπου 50 δειγμάτων άλλων προϊόντων όπως πιπεριές, ντομάτες, μελιτζάνες, φυλλώδη...
λαχανικά, πατάτες, κεράσια, από όλες τις παραγωγικές περιοχές της Ελλάδας.
Οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) αλλά και από ιδιωτικό διαπιστευμένο εργαστήριο και τα δείγματα εξετάστηκαν ως προς το επικίνδυνο στέλεχος Ο104:Η4 του βακτηριδίου Ε.COLI. Η εξέταση επεκτάθηκε προληπτικά και στο εξίσου επικίνδυνο στέλεχος Ο157:Η7.
Το υπουργείο διαβεβαιώνει και πάλι πως τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά είναι ασφαλή για τους καταναλωτές "καθαρά" από βακτηριακές επιμολύνσεις, διαθέτουν εξαιρετικά υψηλή ποιότητα η οποία διασφαλίζεται με εντατικούς ελέγχους.
Από ethnos.gr