13 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα, η Goldman Sachs και ο κ.Τζορτζ Σόρρος

Για αδέξιους χειρισμούς κατηγορείται, πλέον, εμμέσως πλην σαφώς, η ελληνική κυβέρνηση από σημαντικούς παράγοντες της Ευρωζώνης, αναφορικά με τους χειρισμούς της στην...

... υπόθεση της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας από την καταστροφή.

Μόλις χθες ο κ. Σμάγκι, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ούτε λίγο ούτε πολύ, "επιτέθηκε" κατά κάποιο τρόπο στον κ. Παπανδρέου, λέγοντας πως αντί να κάνει focus στο πώς θα διαχειριστεί την κρίση προτιμούσε να συνδιαλέγεται με ξένους συμβούλους (επενδυτικούς και νομικούς), προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα σε μια συντεταγμένη αναδιάρθρωση του χρέους της.

Μολονότι δεν αναφέρθηκε σε ονόματα, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν ότι "φωτογράφισε" την Goldman Sachs, τον Τζορτζ Σόρρος και διάφορα νομικά γραφεία των ΗΠΑ, που ειδικεύονται σε τέτοιου είδους projects. Εννοείται ότι από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου δεν έγινε κανένας απολύτως σχολιασμός της φραστικής αυτής επίθεσης, ωστόσο δεν κρυβόταν η δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η Ελλάδα στοχοποιείται σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, από το πρωθυπουργικό περιβάλλον προτίμησαν να τηρήσουν στάση "εύγλωττης σιωπής", αλλά όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να χαράξουν γραμμή άμυνας γιατί στο μέλλον αυτές οι "επιθέσεις" μάλλον θα αυξάνουν, παρά θα μειώνονται.
ΔΣΚ