3 Απριλίου 2011

Αφροδισιακή τροφή ο κρόκος Κοζάνης


Καναδική μελέτη έρχεται να προσ.την ﷽﷽﷽﷽﷽κριση με το κρασδώσει νέα αξία στο διάσημο μπαχαρικό που βγάζει η Κοζάνη, κατατάσσοντάς το στην κορυφή της λίστας με τις αφροδισιακές τροφές. Όπως αναφέρει η μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Γκελφ στο Οντάριο του Καναδά, ο κρόκος Κοζάνης έχει πιο...




...ευεργετικές ιδιότητες σε σύγκριση με το κρασί ή τη σοκολάτα, καθώς αυτές επηρεάζουν το επίπεδο των ενδορφινών και της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Το, δε, αλκοόλ επιβεβαιώθηκε ότι αυξάνει μεν τη σεξουαλική διέγερση, αλλά μειώνει τη σεξουαλική απόδοση.


Η έρευνα αυτή αποτελεί την λεπτομερέστερη συγκριτική καταγραφή και αξιολόγηση που έχει γίνει μέχρι σήμερα, εξετάζοντας εκατοντάδες δημοσιευμένες μελέτες και απέδειξε μία ακόμη ευεργετική ιδιότητα του κρόκου που παράγεται στη χώρα μας. Άλλα τρόφιμα που φημίζονται για τις αφροδισιακές ιδιότητές τους, είναι τα στρείδια, το σαλάμι, το τσίλι κ.ά.