28 Απριλίου 2011

Τσοχατζόπουλος: "Δεν φυγομαχώ, δεν απολογούμαι"

"Δεν φυγομαχώ, δεν απολογούμαι, είμαι εδώ ως μάρτυρας για να δώσω τη δική μου αλήθεια", είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, κατά την ομιλία του στη Βουλή, όπου συζητείται η πρόταση για σύσταση Προανακριτικής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων.
Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για "συστηματική και αδιάκοπη επίθεση με ψεύδη, λάσπη και συκοφαντία εις βάρος του", προσθέτοντας ότι είναι υποχρεωμένος να δώσει "τη μάχη για την...

αλήθεια στο Κοινοβούλιο, όπως τη δίνω εδώ και ένα χρόνο εκτός Κοινοβουλίου για να αντιμετωπίσω μια σειρά από ψέματα, συκοφαντίες και λάσπη".
Ο ίδιος τόνισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε "σε ένα πολιτικό και νομικό αυτοεγκλωβισμό", λέγοντας ότι θα είναι παρών "και σε αυτή, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη σχετική διαδικασία, ώστε να φανεί η αλήθεια".
"Όσοι νόμιζαν ότι θα κατασκευάσουν ένα βολικό ένοχο για να ξεγελάσουν το λαό έκαναν λάθος. Κανένα παρασκήνιο δεν θα μείνει για πάντα στο σκοτάδι και κανένα παράκεντρο εξουσίας δεν θα μείνει στο απυρόβλητο", είπε.
Παρατήρησε ότι "δεν υπάρχει πραγματική βούληση ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος, αφού αν ίσχυε κάτι τέτοιο, το θέμα θα έπρεπε να διερευνηθεί στο σύνολό του. Αλήθεια με δόσεις και μάλιστα άτοκες δεν υπάρχει".
Μίλησε για πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά και σειρά εντύπων που επαναλαμβάνουν "τμηματικά κομμάτια που συμφέρουν τον καθένα, εξυπηρετώντας τους κύκλους που βρίσκονται πίσω από την υπόθεση. Όσοι νομίζουν ότι οι πολίτες αρκούνται απλά στο να ακούν προκατασκευασμένες αλήθειες, κάνουν λάθος".
Υποστήριξε ότι είναι χρέος του να υπερασπιστεί "το έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις ιδεολογικές στρατηγικές προσεγγίσεις, στις οποίες αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις έπαιζαν καθοριστικό ρόλο πάντοτε, το κύρος και την αξιοπιστία των ενόπλων δυνάμεων", καθώς και την προσωπική του πορεία. Και συμπλήρωσε: "Όπως δεν κρύφτηκα εγώ, κανένας άλλος δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από εμένα".
"Κάποιοι επιχειρούν να βάλουν το κόμμα του απέναντί του, αλλά και να στήσουν ένα Κολοσσαίο προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη", είπε.
Γνωστοποίησε, επίσης, ότι την προσεχή εβδομάδα θα καταθέσει και δεύτερη αγωγή κατά του γερμανικού περιοδικού Spiegel.
Θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία- απαιτούνται 151 ψήφοι υπέρ προκειμένου να συγκροτηθεί η Προανακριτική Επιτροπή.
Με την πρότασή τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του κ. Τσοχατζόπουλου για τα αδικήματα "της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες με τη μορφή της απόκτησης και κατοχής περιουσίας, εν γνώσει κατά το χρόνο κτήσης του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες".
Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για την Προανακριτική
Σε κλίμα πόλωσης διεξήχθη νωρίτερα η συνεδρίαση της Ολομέλειας, όπου συζητήθηκε η πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για παραπομπή Τσοχατζόπουλου σε Προκαταρκτική Επιτροπή, για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Από τη διαδικασία αποχώρησε ο ΛΑΟΣ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του, αρνούμενος- όπως είπε- να αποδεχθεί τους όρους συγκρότησης της Επιτροπής. Σε διευκρινίσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Γ. Καρατζαφέρης ανέφερε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να συμμετάσχει, ούτε στην ίδια την Επιτροπή.

Από nooz.gr