30 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Μπακογιάννη - Κυπριανού

Η Πρόεδρος της Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού. Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε:
"Με πολύ χαρά δεχτήκαμε στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας τον κ. Κυπριανού και τον κ. Χριστοδούλου. Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, κυρίως εστιασμένη στο Κυπριακό, το οποίο μας απασχολεί πάντα ως το πρώτο θέμα εθνικού...

ελληνικού ενδιαφέροντος αλλά και στις εκλογές, που έρχονται στην Κύπρο.
Δυστυχώς οι διαπιστώσεις είναι κοινές, ότι δεν καταγράφεται η πρόοδος η οποία θα επιθυμούσαμε. Είχα την ευκαιρία και στην Κωνσταντινούπολη που ήμουν να ξαναπώ προς την πλευρά της Τουρκίας, ότι είναι απολύτως απαραίτητο να γίνουν ουσιαστικά βήματα για την επίλυση του Κυπριακού, προς μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία είναι και η συμπεφωνημένη λύση από τις πολιτικές δυνάμεις, έτσι ώστε να ανοίξει και ο δρόμος της Τουρκίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που η Ελλάδα υποστηρίζει. Ελπίζω να το συνειδητοποιήσει η Τουρκία και να το συνειδητοποιήσει γρήγορα, διότι κάθε μέρα που περνάει, δυστυχώς, απομακρύνεται από το στόχο".
Από την πλευρά του, ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε την κ. Μπακογιάννη "για τη στήριξη την οποία προσφέρει στον αγώνα του κυπριακού λαού για λύση και επανένωση".