1 Φεβρουαρίου 2011

Ορμόνες τρώμε

Οι ορμόνες στα φαγητά έχουν εισβάλλει για τα καλά στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο, αλλά ο εφησυχασμός ορισμένων είναι πολύ επικίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Ο σολομός, που βρίσκεται στα ράφια των σούπερ-μάρκετ μεγαλώνει -στην πραγματικότητα- δύο φορές πιο...

... γρήγορα απ' ό,τι θα έπρεπε. Οι αγελάδες, παράγουν 15%-20% περισσότερο γάλα, κάτι που φυσικά και δεν είναι φυσιολογικό.

Τι κοινό έχουν αυτά τα υπερ-παραγωγικά ζώα; Τις ενέσεις και εμφυτεύματα (στην περίπτωση των αγελάδων) ή της γενετικής μηχανικής (στην περίπτωση του σολομού), που τα κάνει να περιέχουν τεχνητά υψηλά επίπεδα ως προ το φύλο τους ή την ανάπτυξη ορμονών.

Οι ορμόνες αυτές επικίνδυνες για τους ανθρώπους που τρώνε την εν λόγω τροφή ή καταναλώνουν τα εν λόγω γαλακτοκομικά προϊόντα; Η βιομηχανία τροφίμων λέει "όχι", και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συμφωνεί, τουλάχιστον όταν πρόκειται για αγελάδες.
ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ