26 Ιανουαρίου 2011

Παίζει μόνος του ο Μπουτάρης

Κατατοπιστική η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με θέμα την αποκομιδή των απορριμμάτων. Και επαινετή η απευθείας μετάδοση από τη δημοτική ραδιοτηλεόραση, με την ένσταση της συνεχούς χρησιμοποίησης τεχνικών μέσων από την ιδιωτική αγορά. Σε εποχή ισχνών αγελάδων, θα μπορούσε να προτιμηθεί η...

... μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, διότι τα 500 ευρώ (όπως λέγεται) που στοιχίζει κάθε μετάδοση, δεν είναι μικρό ποσόν, όταν μάλιστα αυτό γίνεται επανειλημμένα τον τελευταίο μήνα.

Στην ουσία, η διοικούσα δημοτική παράταξη κατά τη συζήτηση είχε να αντιμετωπίσει μόνον τους αρχηγούς των παρατάξεων της αριστεράς, με την αστική αντιπολίτευση ουσιαστικά άφωνη. Και τούτο διότι ο κ. Κ. Γκιουλέκας, απουσίαζε, σε μια συζήτηση με τόσο σημαντικό θέμα, για το οποίο επιστρατεύθηκε και το Γ΄ Σ.Σ. Επιβεβαιώνει τις προβλέψεις πολλών, ότι η κεντρική εξουσία τον προσελκύει τόσο, ώστε τα δημοτικά θέματα να θεωρούνται ήσσονος σημασίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που απουσιάζει από δημοτικά δρώμενα.

Ακόμη και κατά τον προεκλογικό αγώνα μας ενημέρωναν ότι βλέποντάς τον στο Κολωνάκι, σύγκριναν τη στάση του μ’ αυτήν του κ. Β. Μιχαλολιάκου, ο οποίος παραιτούμενος του βουλευτικού αξιώματος, έμπρακτα απέδειξε ότι θα αφοσιωθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Πρέπει να έπαιξε κι αυτό ρόλο στην ήττα του συνδυασμού του κ. Κ. Γκιουλέκα.

Τουλάχιστον, αν υπήρξε τόσο σοβαρός έκτακτος λόγος για απουσία, ας όριζε αντικαταστάτη του (και μόνιμα) κάποιον εκ του συνδυασμού, ώστε να απαντά στο δήμαρχο, εκφράζοντας τις απόψεις της μείζονος αντιπολίτευσης. Το να παίρνει το λόγο σύμβουλος του συνδυασμού επί προσωπικού θέματος, δεν καλύπτει το έλλειμμα εκπροσώπησης.
«Σάρισσα»