21 Ιανουαρίου 2011

ΟΧΙ, στους συμβασιούχους από Άρειο Πάγο

Αρνητικές για τους συμβασιούχους του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου τομέα, ήταν οι εισηγήσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και του αρεοπαγίτη Ανδρέα Δουλγεράκη, κατά τη χθεσινή συζήτηση της Ολομέλειας του...

... Αρείου Πάγου, την ώρα που έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί πολλές εκατοντάδες συμβασιούχοι, για να στηρίξουν το αίτημα μονιμοποίησής τους.

Την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την απασχόλησε σήμερα η μονιμοποίηση συμβασιούχων καθαριστριών του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ) που εργάστηκαν στον εν λόγω Οργανισμό από το 1991 έως του 1998. Η όποια απόφαση εκδοθεί από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις καθαρίστριες του ΟΠΑΠ, θα αποτελέσει «πυξίδα» και για τους υπόλοιπους δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους.

Ο κ. Τέντες υποστήριξε ότι ορθά η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου με τις παλαιότερες αποφάσεις δεν έχει δεχθεί την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Ωστόσο, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, αφήνοντας αιχμές κατά των πολιτικών κομμάτων, εξέφρασε την άποψη ότι «δεν θα ωφελήσουν άλλες παλινωδίες» στο ζήτημα των συμβασιούχων και τόνισε: «Και αυτό το λέω με σεβασμό στους εργαζόμενους που είτε αναιτίως, είτε συνυπαιτίως με το πολιτικό σύστημα έχουν ταλαιπωρηθεί». Η έκδοση της απόφασης αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.
ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ