25 Ιανουαρίου 2011

Αμφισβητείται η νοημοσύνη των Τούρκων

Γράφει ο Τουρκέρ Αλκάν στην εφημ. ‘Ραντικάλ’
Ο Γερμανός καθηγητής VolkmarWeiss δήλωσε ότι ο βαθμός νοημοσύνης των Τούρκων βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο μεταξύ των λοιπών ευρωπαϊκών λαών. Κατά το παρελθόν είχαμε τη δήλωση του Τούρκου Αζίζ Νεσίν, ο οποίος είχε πει ότι το 60% των Τούρκων ήταν βλάκες. Τότε δεν παρεξηγηθήκαμε επειδή επρόκειτο για μια επίκριση. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τον καθηγητή Weiss καθ’ ό,τι στη δήλωσή του κρύβεται...

... μια φασιστική και ρατσιστική αντίληψη. Μόνον ένας αόμματος δεν θα μπορέσει να δει τη νοοτροπία αυτή αφού μόνο η φασιστική ιδεολογία μπορεί να κάνει διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων με βάση τα χαρακτηριστικά της “εξυπνάδας” τους.

Σύμφωνα με μια φασιστική σκέψη του 19ου αιώνα, χώρες όπως η Ιαπωνία και Κίνα ουδέποτε θα μπορούσαν να αναπτυχθούν καθ’ ό,τι δεν τους βοηθούσε η νοημοσύνη τους και εφόσον η νοημοσύνη εξαρτάται από βιολογικούς παράγοντες το μόνο που θα μπορούσε να γίνει από την ανθρωπότητα για τους λαούς αυτούς, ήταν η κατάληψή τους. Βλέπετε ο ιμπεριαλισμός και οι αποικιακοί πόλεμοι προσπαθούσαν να δικαιολογηθούν με παρόμοιους ισχυρισμούς Γι’ αυτούς ήταν πολύ φυσικό μια ανώτερη φυλή να εξουσιάζει τους υποανάπτυκτους.

Ο αυτός ισχυρισμός ισχύει και για τα καπιταλιστικά καθεστώτα Και σε αυτά προβλήθηκε ο βαθμός νοημοσύνης. Όσοι βρίσκονται στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα είναι πιο έξυπνοι εξ ου και η ανέλιξή τους στην κοινωνία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τις κοινωνικές διακρίσεις. Η απάντηση που δίνονταν σε όσους στρέφονταν κατά των κοινωνικών διακρίσεων και της αποικιοκρατίας, ήταν: «Όλα τα δάχτυλα δεν είναι τα ίδια. Οι έξυπνοι και εργατικοί ανελίχθηκαν. Όσοι κάνουν λόγο για ισότιμη κοινωνική πολιτική, τρόπον τινά, παραβιάζουν τους φυσικούς νόμους».

Για να αποδειχτεί ότι κάποιες φυλές και έθνη έχουν μειωμένη νοημοσύνη έπρεπε να υπάρχουν επιστημονικές έρευνες. Τέτοια ήταν και η έρευνα του Γερμανού καθηγητή. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την επιστήμη;

Βλέπουμε τώρα μπροστά μας τον καθηγητή Weiss να κρατά τη βίτσα και να μας λέει «εσείς οι Τούρκοι, είστε ηλίθιοι. Όχι 60% όπως είπε ο Αζίζ Νεσίν, αλλά 100%». Αν αυτά τα λέει τώρα που προσπαθούμε να ενταχθούμε στην ΕΕ, εμείς τι μπορούμε να κάνουμε; Μήπως θα πρέπει να πούμε: «Είναι αδύνατο εμείς να γνωρίζουμε περισσότερα από έναν γνωστό καθηγητή και να σιωπήσουμε; Κατά τη γνώμη μου όχι. Μεταξύ μας μπορούμε να σχολιάζουμε την ηλιθιότητά μας αλλά είναι διαφορετικό κάτι τέτοιο να επικαλούνται οι ξένοι».
«Σάρισα»