22 Δεκεμβρίου 2010

Αναδίπλωση και αναταράξεις στην κυβέρνηση

Αμφισβήτηση εκ των έσω, και σε πολλά επίπεδα, δέχεται η πολιτική υλοποίησης του Μνημονίου που ακολουθεί η κυβέρνηση, με συνέπεια χθες να προχωρήσει σε αναδίπλωση σχετικά με τα κλειστά επαγγέλματα. Η υλοποίηση της απόφασης για το άνοιγμά τους μετατίθεται στις αρχές του νέου χρόνου.
Η αμφισβήτηση προέρχεται κατά κύριο λόγο από τους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος. Χθες, κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού στη Βουλή, σημειώθηκαν νέες διαφοροποιήσεις και κριτικές επισημάνσεις από...

την κ. Βάσω Παπανδρέου και σειρά βουλευτών, όπως οι κ. Εκτωρ Νασιώκας, Θανάσης Ρομπόπουλος, Δημήτρης Καρύδης, αλλά και ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, που μάλιστα αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο οι εξελίξεις «να οδηγήσουν σε κυβέρνηση ευρύτερης βάσης». Εντάσεις εκδηλώνονται όμως και στους κόλπους του ίδιου του Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δέχθηκε τα πυρά του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη για τις «διαρροές» σχετικά με το περιεχόμενο των ρυθμίσεων για τα κλειστά επαγγέλματα, ενώ αποστάσεις από επιλογές του οικονομικού επιτελείου έλαβε και η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Η Fitch προειδοποιεί
Στον προθάλαμο μιας νέας υποβάθμισης θέτει την Ελλάδα η Fitch, ο τελευταίος από τους τρεις διεθνείς οίκους που δεν έχει κατατάξει ακόμη τα ελληνικά ομόλογα στην κατηγορία υψηλού ρίσκου. Η Fitch θα ανακοινώσει την οριστική απόφασή της τον Ιανουάριο.

Από kathimerini.gr