9 Νοεμβρίου 2010

Το Τουρκοπροξενείο περνά στη δεύτερη φάση

Το πρώτο βήμα, με τους προξενικούς συνδυασμούς έγινε. Μπορεί να απέτυχε, αφού στην Κομοτηνή, με το 30% περίπου των ψηφοφόρων να είναι μουσουλμάνοι, η ΠΑΣΟΚοτραφείσα Σιμπέλ δεν ξεπέρασε το 9%. Κι ας ήρθαν, τελικά, 4.000 ψηφοφόροι μόνον από την Προύσα. Τώρα ο Πρόξενος προχωρά στο δεύτερο βήμα. Αμφισβητεί την εγκυρότητα των εκλογών. Γράφει η...

... προξενοφυλλάδα ‘Μπιρλίκ’: «Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου τελείωσαν, όμως για κάποιο λόγο ακόμη δεν ανακοινώνονται τα εκλογικά αποτελέσματα. Εξ αυτού, η κατάσταση τούτη φέρνει στο μυαλό διάφορα ερωτήματα.

Το ότι το ποσοστό του συνδυασμού ‘Πρώτο βήμα προς την Ισότητα’ το πρωί της 8ης Νοεμβρίου ήταν 13% και αργότερα στο 8%, αποτελεί αντίφαση. Γιατί ακόμη δεν ανακοινώνονται τα αποτελέσματα; Τι γίνεται στην Νομαρχία Ροδόπης; Ποιοι παίζουν παιχνίδια με τις ψήφους και τις κάλπες; Σε μια χώρα που κυβερνιέται με δημοκρατία, τα αποτελέσματα δεν ανακοινώνονται, παρά το ότι πέρασαν 24 ώρες από τις εκλογές».

Πρόκειται για αλητεία, διότι πράγματι με τα πρώτα τμήματα η Σιμπέλ έπιανε 12%, αλλά ήταν τμήματα μουσουλμανικών χωριών. Μόλις μπήκαν στον Η/Υ τα τμήματα της πόλης, φυσικό ήταν να πέσει στο 8%. Όσο για τη μη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, 24 ώρες μετά, εμείς ματαίως ψάχναμε χθες τα site των νομαρχιών και σε ελάχιστα υπήρχαν επίσημες ανακοινώσεις.

Κι επειδή το θράσος τους δεν έχει όρια -με την υποστήριξη των χριστιανών πολιτικών της περιοχής, αλλά και της κεντρικής εξουσίας- προχωρούν στο δεύτερο βήμα: «Η μειονότητα ετοιμάζεται στις επόμενες εκλογές να ζητήσει παρατηρητές από τις ευρωπαϊκές χώρες. Και ενώ ο συνδυασμός ‘Πρώτο βήμα προς την Ισότητα’ παρατηρεί με ανησυχία αυτή τη κατάσταση, γίνονται σκέψεις για τα επόμενα βήματα και τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν. Μάλιστα γίνονται σκέψεις ακόμη και για προσφυγή σε διάφορους φορείς».

Ξυπνήστε μωρέ εσείς του Κολωνακίου!
«Σάρισσα»