1 Οκτωβρίου 2010

Μικρά, αδύναμα προτεκτοράτα, παντού!


Όσοι, πριν από 10 χρόνια, διατυπώναμε δημόσια την άποψη ότι το παγκόσμιο σύστημα προτίθεται να κατακερματίσει την υφήλιο σε εκατοντάδες μικρά κράτη -ευάλωτα προτεκτοράτα- νιώθαμε απελπιστικά μόνοι και ακούγονταν από κάποιους ειρωνικά σχόλια. Τώρα, έγινε πλέον αντιληπτό ότι οι "σοφοί" της υφηλίου μας ετοιμάζουν έναν κόσμο, στον οποίο το επίθετο απάνθρωπος είναι το πιο ήπιο που ταιριάζει. Ήδη, έχουν δημοσιευθεί χάρτες των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής του μέλλοντος. Αν όμως, υπάρχουν κάποιοι, που είναι ακόμη επιφυλακτικοί να αποδεχθούν το εφιαλτικό σενάριο, ας προσέξουν ιδιαίτερα τα όσα έγραψε ο Γκράχαμ Φούλερ, τέως υποδιευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών της CIA, σε άρθρο του...

... στην "Ουάσιγκτον Ποστ" (5.5.1999). «Τον επόμενο αιώνα οι μειονότητες θα είναι όλο και πιο απρόθυμες να ζήσουν μέσα σε σύνορα που έχουν καθοριστεί αυθαίρετα από την ιστορία... Όμως, ποιος έχει το δικαίωμα να αποκτήσει δικό του κράτος; Οποιοσδήποτε; Η σύντομη απάντηση είναι "ναι", το δικαίωμα δικού τους κράτους έχουν όλοι εκείνοι που αισθάνονται αρκετά δυνατοί για να το αποκτήσουν».

Με εργαλείο τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα οποία δήθεν κόπτονται, οι ισχυροί της γης δημιουργούν μειονότητες, οι οποίες μόλις ισχυροποιηθούν, θα απαιτήσουν τη δημιουργία δικού τους κράτους. Το σύστημα όμως δεν αρκείται σ’ αυτό. Κόβει κομμάτια και στη συνέχεια τα ράβει για να σχηματίσει μια "κουρελού". Συνεχίζει ο ισχυρός άνδρας της CIA: «Η πιθανότητα είναι ότι πολλά δεσποτικά κράτη θα διασπαστούν σε μικρότερες εθνικές μονάδες στην πρώτη φάση. Κατόπιν, αυτές οι νέες εθνικές μονάδες του κόσμου θα συμφωνήσουν πιθανώς να ξανασυνδυαστούν με νέους τρόπους και με νέους εταίρους». Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Δημιουργεί το σύστημα μια μειονότητα, ας πούμε τους "Μακεδόνες" μέσα στην Ελλάδα. Όταν αυτή η ομάδα γίνει ισχυρή θα αποκτήσει δικαίωμα, όπως γράφει ο Φούλερ, να αποκτήσει δικό της κράτος. Στη συνέχεια, αυτή η νέα εθνική μονάδα – χρησιμοποιούμε τις λέξεις του Φούλερ – πιθανώς θα ξανασυνδυαστεί με μια όμοια ομάδα, ας πούμε τους "Μακεδόνες" των Σκοπίων, και θα αποτελέσουν μαζί ένα άλλο κράτος.

Να πως μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα "Μακεδονία" ή "Θράκη". Μας λέγουν οι άνθρωποι τι σχεδιάζουν, αλλά οι "αρμόδιοι" κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Ευτυχώς που τα σχέδια δεν θα γίνουν πράξη, διότι ο ελληνικός απέδειξε ότι ξέρει να αντιστέκεται. Αρκεί να ενημερωθεί για το μέλλον που του ετοιμάζουν.
ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ