9 Σεπτεμβρίου 2010

Η Μαύρη Βίβλος των διασπαστών και των φαιδρών της Κεντροδεξιάς

Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Α': Ο ηγέτης της Συντηρητικής Παράταξης πριν από την 21η Απριλίου, με την αλλαγή της πολιτικής του έπειτα από το 1974, έθεσε τις βάσεις για να κατηγορείται ό,τι προέρχεται από την Δεξιά. Με σοσιαλιστικού τύπου κρατικοποιήσεις, που ουδεμία σχέση έχουν με την ιδεολογία της Παράταξης και με την εναντίωσή του στο θεσμό της Βασιλείας, με την οποία ήταν συνδεδεμένοι οι Κεντροδεξιοί ψηφοφόροι, διέσπασε τους ψηφοφόρους της Δεξιάς. Παράλληλα, η δημιουργία ενός καθαρά προσωπολατρικού κόμματος (της ΝΔ), άφησε την αριστερή κουλτούρα και προπαγάνδα, να επικρατήσει στην ελληνική κοινωνία. Τρανό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός, ότι η ΝΔ...

στις εκλογές του 1974 είχε ως έμβλημα την φωτογραφία του, ενώ το πρώτο συνέδριο του κόμματος πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική, το 1979!

Ευάγγελος Αβέρωφ: Ο κατά λάθος πρόεδρος της ΝΔ. Ο πλέον γραφικός, είναι εκείνος που δημιούργησε τη γενιά (Σαμαράς, Μιχαλολιάκος, Γεροντόπουλος, Μανωλάκος), η οποία συνεχίζει να ρεζιλεύει στα μάτια της κοινωνίας την Παράταξη. Είναι εκείνος που είχε εκφράσει την εντελώς δολοφονική άποψη για το "μαντρί".

Κωστής Στεφανόπουλος: Δεν κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ το 1984 και αποφάσισε αμέσως να αποχωρήσει με ομάδα βουλευτών, ιδρύοντας την Δημοκρατική Ανανέωση (ΔΗ.ΑΝΑ.). Δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής ο ίδιος (ένας μόνο, ο Κατσίκης) και βγήκε από την αφάνεια το 1995, όταν ΠΑΣΟΚ και Σαμαράς, στο πρόσωπό του βρήκαν εκείνον για τον οποίο δεν χρειάζονταν να γίνουν εκλογές, με αφορμή την Προεδρική εκλογή. Ακολούθως, συνεργάζονται στελέχη της ΔΗ.ΑΝΑ. με την ΠΟΛ.ΑΝ. στις εκλογές του 1996. Δύο φορές Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σε όλα ΝΑΙ με το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. (Θυμάστε και τις υπογραφές Χριστόδουλου? Άχνα δεν έβγαλε ο μεγάλος Συντηρητικός, Δεξιός).

Αντώνης Σαμαράς: Κατηγορείται για την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία προωθούσε αλλαγές στην οικονομία, στις οποίες προστρέχουν όλοι τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, δεν πραγματοποιήθηκε η συμφωνία με τα Σκόπια, συμφωνία για την οποία σήμερα παρακαλάμε ή καλύτερα, αποτελεί ουτοπία. Και να φανταστεί κανείς, ότι έριξε τον Μητσοτάκη για το "Μακεδονικό". Κατηγορείται επίσης, γιατί κράτησε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1995, όταν ψήφισαν "παρέα" για Πρόεδρο, τον Κωστή Στεφανόπουλο. Και μιλάμε για το 1995, τότε που ο Μιλτιάδης Έβερτ προηγούνταν κατά πολύ στις δημοσκοπήσεις, του βαριά άρρωστου Ανδρέα.

Γιώργος Καρατζαφέρης: Η μεγάλη πολιτική απάτη. Ο άνθρωπος που έχει κάνει την κωλοτούμπα επάγγελμα. Ο άνθρωπος που έχει εγκλωβίσει τους αγνούς Πατριώτες. Εκείνος που δίνει τροφή και επιχειρήματα σε όλο τον "προοδευτικό" χώρο. Έφτιαξε τον ΛΑΟΣ το 2000 με σύνθημα "Ρήξη και Ανατροπή". Ποιος θα κάνει την ρήξη? Ο πλέον συστημικός? Ξεκίνησε το κόμμα του με γραφικούς φανατικούς χριστιανούς (πούλαγε τότε λόγω Χριστόδουλου), βασιλοχουντικούς άλλης εποχής και λοιπές δυνάμεις. Τώρα τους έχει πετάξει έξω και παρουσιάζεται ως σύγχρονος εκφραστής της Παράταξης.

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Του αξίζει ιδιαίτερη μνεία, αφού μέσω εκείνου και για χρόνια, εκφράζεται η Παράταξη στη Βόρεια Ελλάδα. Αποτελεί τη γραφικότερη εκδοχή της ελληνικής παλαιοδεξιάς, η οποία περιέχει λίγο από χριστιανοσύνη, λίγο από λαικιστική ελληνικούρα, λίγο από Βασιλιά και λίγο από 21η Απριλίου. Και τις απόκριες λίγο από Μακεδονία και άλλα εθνικά θέματα.

*Τι κρίμα, αγνοί πατριώτες, και ενεργοί πολίτες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, να εκφράζονται από τέτοιους...Διασπαστές και Γραφικούς!