2 Σεπτεμβρίου 2010

Η απάντηση της Κωνσταντίνας Κότσαρη και η δική μας απάντηση

Με αφορμή δημοσίευμά μας, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων Κωνσταντίνα Κότσαρη, μας έστειλε την παρακάτω επιστολή, ενώ ακολουθεί και η δική μας απάντηση. Σε ό,τι αφορά το βιογραφικό της, το δημοσιεύουμε μόνο και μόνο γιατί αποτελεί μέρος της απάντησής της, καθώς εδώ δεν είμαστε χώρος για προεκλογική εκστρατεία.

"Καλησπέρα σας,
με αφορμή το δημοσίευμά σας στο blog "ΚΑΡΦΩΤΙΚΟ" σχετικά με τους νέους που λαμβάνουν μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές...

του Νοεμβρίου, θα μας επιτρέψετε να απαντήσουμε στο ότι εμείς οι νέοι με άδεια του επιτελείου του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη δημιουργήσαμε έναν ιστό για να μπορέσουμε να αλληλεπιδράσουμε και να δεχτούμε γνώμες με τους ανθρώπους που συνδεόμαστε ηλεκτρονικά. Οι σελίδες μας έχουν μεγάλη απήχηση από τον κόσμο ( η προσωπική μου σελίδα ξεπερνά τα 1.000 άτομα σε ένα μήνα μόνο λειτουργίας) και θεωρούμε θετική την κάθε αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να μας γνωρίσουν.
Όσον αφορά το τελευταίο σχόλιό σας σχετικά με τη συνδικαλιστική δράση θα ήθελα να απαντήσω επισυνάπτοντας το βιογραφικό μου όπου αναφαίνεται όλη η επαγγελματική δράση και στο τέλος μόνο την αναφορά μου ως απλού μέλους ( τα τελευταία 3 χρόνια) στους φορείς που αναφέρατε.
Σας ευχαριστώ πολύ για το δημοσίευμα και την αφορμή που μου δίνετε να διευκρινίσω, προσωπικά, κάποια πράγματα. Ευελπιστώ να δημοσιεύσετε την απάντηση αυτή προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Ευχόμαστε να στηρίξετε την προσπάθειά μας και με την αρνητική και με τη θετική κριτική σας και να αλληλεπιδράσετε μαζί μας όποτε χρειαστείτε και όποτε θα θελήσετε οποιαδήποτε διευκρίνηση.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Κωνσταντίνα Δ. Κότσαρη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Κωνσταντίνα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Σεπτεμβρίου του 1980. Αφού αποφοίτησε από το 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, εισήχθη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Το 2004 ανακηρύχτηκε πτυχιούχος με βαθμό 8,27 και διορίστηκε στο δημόσιο μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ το 2005, σε σειρά 138 ανάμεσα σε 3000 υποψηφίους. Από το 2004 εργάζεται ως εκπαιδευτικός κι έχει διδάξει σε σχολεία της Κύμης, της Μήλου, της Θήρας, της Αθήνας και της Δάφνης.
Το 2007 τελειώνει το Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας (με βαθμό 8,3) και παράλληλα πετυχαίνει την εισαγωγή της μέσω Κατατακτηρίων εξετάσεων ΑΕΙ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου ακολουθεί το τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.
Έχει επάρκεια στην Αγγλική γλώσσα και αυτονομία γνώσης στη Γαλλική.
Έχει σπουδάσει μουσική στο Αττικό Ωδείο Αθηνών και έχει ασχοληθεί με πολεμικές τέχνες και χορό. Ήταν εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 στο καλλιτεχνικό μέρος των τελετών έναρξης και λήξης.
Είναι μέλος της ΝΔ Αγ. Αρτεμίου, της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Παντείου και της ΟΝΝΕΔ.
Είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο 2ο δημοτικό διαμέρισμα της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές στις 7 Νοεμβρίου 2010".

Η απάντησή μας:
Το πρόβλημα κυρία Κότσαρη δεν αφορά συγκεκριμένα το πρόσωπό σας, αλλά έχει να κάνει με μια γενικότερη λογική όλων των εμπλεκομένων  με τα κοινά, οι οποίοι έχουν χάσει την πραγματική επαφή με τους πολίτες και "παίζουν" μέσω Facebook και το θεωρούν αυτό επαφή.
Το σχόλιο περί συνδικαλιστικής και επαγγελματικής δράσης, εκφράζει κάτι που ισχύει για όλους τους νέους που ασχολούνται με τα κοινά - παράγοντες. Και προς απόδειξη αυτού, είστε γεννημένη το 1980 και θεωρείτε ως προσόν, το γεγονός ότι είστε μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Αυτό το τελευταίο είναι ακόμα ένα πρόβλημα όλων των νέων κυλιόμενων παραγόντων, διότι ο φοιτητικός συνδικαλισμός είναι για φοιτητικές ηλικίες. Από κει και πέρα υπάρχουν μόνο σκοπιμότητες.

*Σε ό,τι αφορά το ειρωνικό σχολιάκι σας στο Facebook, ότι "και φυσικά δεν αναρτήσαμε την απάντησή σας", σας ενημερώνουμε ότι το mail είχε πάει στα ανεπιθύμητα, γι' αυτό και δεν είχε αναρτηθεί. Εδώ σκοπιμότητες δεν υπάρχουν!