6 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΛ.ΑΣ. συνιστά να αποφεύγονται συλλήψεις!

Η κ. Αφροδίτη Αλ Σάλεχ δεν μπόρεσε να προστατέψει
τους συμπατριώτες της, που την κοιτούν στα μάτια.
Είναι δυνατόν; Φαίνεται ότι είναι στην Αστυνομία του Χρυσοχοΐδη. Η Διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ. με εμπιστευτικό σήμα της προς όλα τα Α.Τ. της χώρας συνιστά να αποφεύγονται οι συλλήψεις των αλλοδαπών κλεπτών, διότι δεν υπάρχουν ‘θέσεις’ στα κρατητήρια. Με εξαίρεση -όπως σημειώνεται στο σήμα του Αρχηγείου- τους Αφρικανούς, μόνον, λωποδύτες, επειδή, όπως λέγει, αυτοί είναι λίγοι. Φυσικά...


... και τους Έλληνες, επειδή είναι κι αυτοί ολιγάριθμοι. Η ίδια οδηγία ισχύει και για τα Δικαστήρια της χώρας, καθώς ο κορεσμός δεν ισχύει μόνον για τα κρατητήρια αλλά και για άπαντα τα σωφρονιστικά καταστήματα.


Κατηγορηματικό είναι το συγκεκριμένο (επείγον!…) σήμα του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προς τα Αστυνομικά Τμήματα και στο εξής σημείο: Επ’ ουδενί λόγω συλλαμβάνονται οι πάσης ειδικότητος κλέφτες (λωποδύτες, τσαντάκηδες, διαρρήκτες κλπ.) εάν κατάγονται από χώρα της Ασίας! Και τούτο διότι οι καταγόμενοι από την Ασία είναι… μιλιούνια. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να κρατηθούν ή να φυλακιστούν, διότι θα υπάρξει συνωστισμός και θα δημιουργηθούν προβλήματα… ανθρωπιστικής φύσεως από τις συνθήκες εγκλεισμού τους. Ενώ, ακόμη, θα δημιουργηθεί και πρόβλημα για την σίτισή τους, αφού πρέπει και να τους ταΐζουν.

Γεννάται, όμως, και ένα άλλο πρόβλημα εκ του συγκεκριμένου σήματος που ήδη τελεί σε γνώση των ενδιαφερομένων: Οι Αφρικανοί λωποδύτες, τσαντάκηδες κλπ, πρόκειται να διαμαρτυρηθούν στις αντι-ρατσιστικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις της χώρας μας και στην Ε.Ε. για ρατσιστική μεταχείριση, αφού θα συλλαμβάνονται μόνον αυτοί και οι Ασιάτες συνάδελφοί τους θα μένουν στο απυρόβλητο. Μια ακόμη πληροφορία σχετικώς με το συγκεκριμένο εμπιστευτικό σήμα προς τα ΑΤ της χώρας εστιάζεται στην επισήμανση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. όπου τονίζεται ότι από τους Αφρικανούς που… επιτρέπεται στα αστυνομικά όργανα να συλλαμβάνουν, να προτιμώνται οι Μαροκινής και Αλγερινής προέλευσης, διότι αυτοί είναι λιγότεροι από τους λοιπούς συναδέλφους τους που κατάγονται από άλλες χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου. Ως εκ τούτου αναμένεται σφοδρή αντίδραση και διπλωματικά διαβήματα εκ μέρους των Αρχών του Μαρόκου και της Αλγερίας, αφού εδώ κι αν πρόκειται για ρατσιστική μεταχείριση.


Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, όταν η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. συνεδρίαζε επί τούτου, ετέθη ως θέμα η δημιουργία του ονομαζόμενου point system, δηλαδή να υπάρξει διαβάθμιση του αδικήματος που τελεί ο οποιοσδήποτε αλλοδαπός -χωρίς δηλαδή να γίνονται φυλετικές διακρίσεις- και να φυλακίζονται μόνον αυτοί που συγκεντρώνουν 100 πόντους. Παραδείγματος χάριν: Πορτοφολάς 50 πόντοι (δεν κρατείται) / Πορτοφολάς κατά συρροήν 100 πόντοι (κρατείται). Τσαντάκιας 60 πόντοι (δεν κρατείται) / Τσαντάκιας κατά συρροήν 100 πόντοι (κρατείται). Μαχαιροβγάλτες χωρίς τραυματισμό 90 πόντοι (δεν κρατούνται) / Μαχαιροβγάλτες με τραυματισμό 100 πόντοι (κρατούνται). Η πρόταση όμως απερρίφθη από τους περισσοτέρους εκ των συνέδρων.
ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ