26 Σεπτεμβρίου 2010

«Τυφώνας» Ολυμπιακός

Η καταιγίδα που υπήρχε στο «Καραϊσκάκη» δεν ερχόταν από τον ουρανό, αλλά από τον αγωνιστικό χώρο. Το gazzetta.gr αναλύει τον «τυφώνα» Ολυμπιακό που στο πέρασμα του πήρε τον Αστέρα Τρίπολης. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν φέτος μακράν το καλύτερο τους παιχνίδι σκορπίζοντας με την εμφάνιση τους στους πέντε ανέμους τον Αστέρα. Οι Πειραιώτες σε ένα επιθετικό ρεσιτάλ...

έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να αρχίζει να «δένει» το σύνολο που έχει.
Μπορεί ο Ισπανός προπονητής να μην ξεκίνησε με δύο επιθετικούς αλλά το σχήμα που επέλεξε έκανε όργια στο γήπεδο με τον κόσμο να σπρώχνει την ομάδα προς τη νίκη. Αξιοσημείωτο είναι πως οι τελικές προσπάθειες που έκανε ο Ολυμπιακός ήταν 26, με τον τερματοφύλακα των Αρκάδων να κάνει 14 αποκρούσεις. Οι αριθμοί μπορεί να μην λένε την αλήθεια αλλά σε αυτή την περίπτωση, δεν λένε και ψέματα για τον καταιγισμό των Πειραιώτών.
Τόσες τελικές προσπάθειες μαζεμένες είχαν οι «ερυθρόλευκοι» στα δύο ματς που αγωνίστηκαν εκτός έδρας με Ηρακλή και Πανσερραϊκό. Στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ, ο Ολυμπιακός στο Καυτατζόγλειο είχε 16 τελικές προσπάθειες και στις Σέρρες 11, ενώ με την Κέρκυρα στο Φάληρο σταμάτησε στις 23.
Όμως για να παρασύρει ο Ολυμπιακος τον Αστέρα δεν είναι προϊόν μόνο της επιθετικής και της μεσαίας γραμμής, αλλά και της άμυνας αφού ο σύλλογος της Τρίπολης είχε μόλις δύο σουτ προς την εστία και αυτά έξω από την περιοχή.

Από gazzetta.gr