Για να μη παρεξηγηθούμε, δεν έχουμε ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποια ομάδα (είμαστε με την Εθνική Ελλάδας) και ότι αναφερόμαστε ιδιαίτερα στον ΠΑΟΚ γίνεται διότι δεν ήταν μόνον ένας αθλητικός αγώνας, αλλά όπως γίνεται αντιληπτό έχει και άλλες προεκτάσεις. Και κατ’ αρχάς δόθηκε μάχη για να επιτρέψουν οι Τούρκοι τις ελληνικές σημαίες. Οι ίδιοι βέβαια είχαν έρθει με προκλητικά πανό στη Θεσσαλονίκη. Η UEFA όμως δεν επέτρεψε να περάσουν σημαίες του Βυζαντίου (με τον "Δικέφαλο" αετό, σε κίτρινο χρώμα), με το αιτιολογικό ότι μπορεί να προκαλέσουν ένταση στους Τούρκους φιλάθλους. Ως προς την ψυχολογία των παικτών, φαίνεται ότι ο προπονητής και οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ έκαναν ‘εθνικό’ φροντιστήριο στους παίκτες (σε στυλ Αλέφαντου, που πριν από τον αγώνα έκανε μάθημα για τον Καραϊσκάκη και τον Κολοκοτρώνη), παρόλο που η πλειονότητα είναι αλλοδαποί. Αυτό συνάγεται από τη δήλωση του Πάμπλο Γκαρσία, που είπε:...
... «Το συναίσθημα είναι απίστευτο. Παίξαμε για τον ΠΑΟΚ, για την Ελλάδα και για τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας. Παίξαμε για τον Βιτόλο, για τον Μπαλάφα, για όλους. Είμαστε δεμένη ομάδα και αυτό το αποδεικνύουμε. Προκριθήκαμε επειδή παίξαμε καλά, αλλά και επειδή είχαμε στο μυαλό μας αυτά που μας είχαν πει για τις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας. Το μπάτζετ της Φενέρ δεν μέτρησε μπροστά στη δική μας θέληση».
Οι πέντε συλληφθέντες από την τουρκική Αστυνομία, αφέθησαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη, όπως και οι τέσσερις τραυματίες, που έφυγαν από το νοσοκομείο μόλις επιδέθηκαν τα τραύματά τους.
Ο δε προπονητής της Φενέρμπαχτσέ, Αϊκιούτ Κοτσαμάν, δέχθηκε επίθεση από οπαδούς της ομάδας, κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο. Ο Τούρκος τεχνικός, που όπως φαίνεται θα αποτελέσει παρελθόν μετά τον αποκλεισμό έτρεξε για να αποφύγει τους οπαδούς.
«Σάρισσα»