26 Αυγούστου 2010

Τελέσθηκαν οι γάμοι του Νικολάου και της Τατιάνας

Στην ιστορική Μονή του Αγίου Νικολάου των Σπετσών τέλεσαν τους γάμους τους ο Νικόλαος, γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, και η Τατιάνα Μπλάτνικ. Ο Νικόλαος έφθασε δια θαλάσσης, από το Πόρτο Χέλι, με το σκάφος της οικογένειας «Αφροέσσα», ενώ η νύφη με μία ανθοστολισμένη άμαξα. Στο πλευρό τους οι δικοί τους άνθρωποι, οι γονείς και τα αδέλφια του γαμπρού, η οικογένεια της νύφης, οι αδελφές του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, αφενός η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας με τα παιδιά της, το διάδοχο του θρόνου Φελίππε με τη σύζυγό του Λετίθια και τις ινφάντες Κριστίνα και Έλενα και η πριγκίπισσα Ειρήνη και αφετέρου η βασίλισσα της...

... Δανίας Μαγκρέτε και η αδελφή της πριγκίπισσα Βενεδίκτη, συνοδευόμενες από την πριγκίπισσα Μαίρη, σύζυγο του διαδόχου του θρόνου Φρέντερικ και του αδελφού του πρίγκιπα Χοακίμ.

Παρόντα ήταν επίσης μέλη πολλών βασιλικών οικογενειών, όπως ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χαάκον, η διάδοχος του θρόνου της Σουηδίας Βικτόρια με τον σύζυγό της και τα μικρότερα αδέλφια της, τη Μαντλέν και τον Καρλ Φιλίπ, ο διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας Βίλχελμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του Μαξίμα και ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας. Η βασίλισσα Ελισσάβετ της Βρετανίας δεν παρέστη η ίδια, διότι ήσαν ανεπαρκή τα μέτρα ασφαλείας.

Στους Έλληνες καλεσμένους οι οικογένειες Βαρδινογιάννη, Νιάρχου, Λιβανού, Παναγόπουλου (Έλλη Στάη), Κόβα, Καίσαρη, Στράτου, Λυκουρέζου και Ζωής Λάσκαρη καθώς επίσης και οι γονείς του υπουργού Πολιτισμού κ. Μαρίνος και Αιμιλία Γερουλάνου.
ΔΣΚ