3 Αυγούστου 2010

Ευτυχία, να είσαι μουσουλμάνος στην Ελλάδα

Δημότης της Κομοτηνής καταγγέλλει το δήμαρχο για προνομιακή μεταχείριση των μουσουλμάνων εις βάρος των χριστιανών. Ενώ από χρόνια υπάρχει απόφαση διάνοιξης οδού, κι ενώ αποζημιώθηκαν και κατεδαφίστηκαν τα καταστήματα των χριστιανών, ο δρόμος δεν διαπλατύνεται, διότι δεν κατεδαφίζεται κτίσμα μουσουλμάνου. Το θέμα έφτασε στους επιθεωρητές του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και ενημερώθηκε...

... ο Συνήγορος του Πολίτη. Η κ. Πέππα-Στόϊκου φιλοξενήθηκε στο "ράδιο Χρόνος 87,5fm", όπου παρουσίασε την κατάσταση λέγοντας ότι προσέφυγε στη δημοσιότητα όταν είδε ότι η υπόθεση που ξεκίνησε πριν 17 χρόνια πήγαινε να …πνιγεί.

«Υπήρξε προνομιακή αντιμετώπιση των μουσουλμάνων κατοίκων των οποίων η ιδιοκτησία τέμνεται για την διάνοιξη του δρόμου στα πλαίσια εφαρμογής του σχεδίου πόλης, ενώ τα χρήματα έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων, όπου ο δήμος Κομοτηνής χάνει το τέλος χρήσης και η περιοχή παραμένει εξ αιτίας του, σε υποβάθμιση.

Ο κ. Δήμαρχος ενσυνείδητα παραβαίνει τον Νόμο και τα καθήκοντά του προς όφελος κάποιων, ζημιώνοντας άλλους, εν προκειμένω και τον Δήμο και εμένα. Γι΄ αυτούς τους λόγους, τον καταγγέλλω δημόσια, δηλώνω ότι η παρούσα καταγγελία μου είναι η αρχή ενεργειών μου, φτάνοντας μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων, με κατάθεση σχετικής ερωτήσεως, στον Συνήγορο του Πολίτη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη.

Επίσης θα ασκήσω εναντίον του κυρίου Δημάρχου μήνυση, ζητώντας την πειθαρχική και ποινική του δίωξη, για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας και θα καταθέσω αστική αγωγή εναντίον του για την υλική και ηθική ζημία που υφίσταμαι από το 2004 έως και σήμερα».
«Σάρισσα»