31 Ιουλίου 2010

Ξυπνήστε, στο ΥΠΕΞ

Θριαμβευτική ήταν η πορεία στη Θράκη, του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς. Τέτοια υποδοχή, έσω και κατευθυνόμενη, έστω και από λίγους, δεν έχει ούτε στην Τουρκία. Αλλά, πιο Τούρκος κι από τον Αρίντς, ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη! Διαβάστε στη συνέχεια αποσπάσματα από τις ομιλίες τους:...


Τσετίν Μάντατζη:
Κύριε υπουργέ της μάνας πατρίδας Τουρκικής δημοκρατίας και αντιπρόεδρε της κυβέρνησης, καθώς και επιτροπή που τον συνοδεύει, σήμερα εδώ πέρα στην Δυτική Θράκη μας, στον Εχίνο μας -που πάντα αποκαλώ- στο Τσαννάκαλέ μας, καλώς ήρθατε. Καλώς ήρθατε, όπως βλέπετε εμείς πιστεύουμε, εμείς σας εμπιστευόμαστε και μέσα σε ενότητα και ομοψυχία συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
(ακούγονται συνθήματα: «Η πιο μεγάλη-ισχυρή είναι η Τουρκία»)!


Μπουλέντ Αρίντς:
(αποσπάσματα) … Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο γνωρίστηκα με την κυρία Μπενάκη. Ήταν καθηγήτρια και πρόεδρος της ελληνική βουλής. Της είπα πως πρέπει να δημιουργήσουμε καλές σχέσεις ανάμεσα στις χώρες μας, να δημιουργήσουμε φιλίες. Είμαστε δύο κοντινοί γείτονες. Έχουμε γειτονία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτά που έγιναν στο παρελθόν. Ελάτε εσείς στη Τουρκία, να έρθω και εγώ στην Αθήνα. Μου είπε πως θα ήταν πολύ καλά, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει. Γιατί; Διότι μου είπε «λόγω κάποιων γεγονότων του παρελθόντος δεν μπορούμε να ιδρύσουμε σχέσεις ανάμεσα στα κοινοβούλια. Εσείς πήρατε απόφαση για casus belli. Όταν άρετε αυτήν σας την απόφαση τότε ίσως μπορεί να υπάρξουν σχέσεις». Και εμείς τους είπαμε πως «και εσείς έχετε διαπράξει αδικίες και έχετε πάρει αποφάσεις, αλλάξτε γνώμη για αυτά και εμείς θα σκεφτούμε για το casus belli».

(…) Σε αυτά τα χώματα ζούμε επί χρόνια. Δεν είμαστε μουσαφίρηδες των 100, 90, ή 80 χρόνων. Είμαστε τα παιδιά ενός μεγάλου έθνους και ζούμε εδώ και τουλάχιστον 500 χρόνια σε αυτά τα χώματα, με την ταυτότητα μας, την κουλτούρα μας, την πίστη, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και την ιστορία μας. Δόξα τω θεώ είμαστε εδώ και υπερασπιζόμαστε την ταυτότητα μας. Είμαστε υπερήφανοι για αυτήν και σε αυτό το σημείο ομονοούμε, αυτοί της μάνας πατρίδας με τους ομογενείς μας εδώ.

Δεν είναι δυνατόν να μη αντιλαμβάνονται στο ΥΠΕΞ πού οδηγείται η Θράκη. Πόσο δύσκολο είναι όμως να δεχθώ, ότι σκόπιμα αφήνουν οι πολιτικοί τα πράγματα να εξελιχθούν ζημιογόνα για την Ελλάδα!
«Σάρισσα»