Επιστήμονες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποστηρίζουν ότι το γάλα της καμήλας είναι υγιεινό, τόσο μάλιστα όσο το μητρικό. «Άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, μπορούν να το πίνουν άφοβα, σε αντίθεση με το αγελαδινό, αφού δεν προκαλεί αλλεργική...
... αντίδραση και έχει υψηλή περιεκτικότητα ινσουλίνης», μας λένε. Το γάλα της καμήλας είναι επίσης υψηλό σε περιεκτικότητα βιταμίνης C, γι’ αυτό και οι βεδουΐνοι, που δεν καταναλώνουν φρούτα ή λαχανικά, πίνουν γάλα καμήλας. Ωστόσο, κοστίζει, περίπου 1.09 δολάρια περισσότερο το λίτρο σε σχέση με το αγελαδινό.
ΔΣΚ