Με προβλημάτισε πολύ η δήλωση της Ελληνοκύπριας ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ κ. Ελένης Θεοχάρους, η οποία αποκάλυψε, ότι «ακόμη και μέλη της τουρκικής ΜΙΤ βρίσκονταν στα πλοία προς τη Γάζα». Επειδή γνωρίζω την κ. Θεοχάρους και δεν έχω καμιά αμφιβολία ούτε για τη σοβαρότητά της, ούτε για τον ελληνισμό της, λαμβάνω σοβαρά υπόψη αυτά που είπε, διότι παρουσιάζουν και την άλλη παράμετρο. Τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε η Κύπρος και στα παιχνίδια που παίζουν οι Τούρκοι, τα οποία δεν είναι καθόλου ανθρωπιστικά, το δε θέμα των Παλαιστινίων τους ενδιαφέρει μέσα στο πλαίσιο της… επανασύστασης της Οθωμανιικής Αυτοκρατορίας...
... Η κ. Θεοχάρους, αφού καταδίκασε την ισραηλινή επίθεση, διατύπωσε σοβαρές καταγγελίες γύρω από την αποστολή στη Γάζα και εξήγησε γιατί ήταν αντίθετη στην πραγματοποίηση αυτής της αποστολής και είχε αρνηθεί να λάβει μέρος, ενώ το έπραξε άλλες φορές, και ως γιατρός: «Γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι μέσα στις ανθρωπιστικές οργανώσεις είχαν παρεισφρύσει άτομα, που δεν είχαν καμιά σχέση με αυτές».
Δεν είναι όμως μόνον αυτό. Στο σημερινό τύπο της Κύπρου διακρίνει κανείς την ανησυχία όλου του πολιτικού κόσμου της για την εμπλοκή της Τουρκίας και εκφράζονται φόβοι ότι οι αντιδράσεις της μάλλον σχετίζονται και με το Κυπριακό, σε συνάρτηση προς τη λεγόμενη απομόνωση των Τουρκοκυπρίων (σε συσχετισμό προς τον αποκλεισμό των Παλαιστινίων) και προς πιθανή δρομολόγηση γραμμής Κων/πολης - Γάζας. Αν ληφθούν υπόψη και άλλες ενέργειες της Τουρκίας γίνονται αντιληπτά τα μεγάλα παιγνίδια, που παίζονται στην περιοχή από πολλούς δρώντες και ειδικά την Τουρκία. Η Κύπρος έχει κρίσιμα συμφέροντα, που οφείλει να προασπίζεται, όχι μόνο τα συμφέροντα των άλλων.
Δεν πρέπει επίσης να περάσει απαρατήρητο ότι η Τουρκία καταδικάζει την "πειρατεία" του Ισραήλ και μιλά για παραβίαση του διεθνούς δικαίου! Η χώρα που δεν έχει μείνει κανόνας του διεθνούς δικαίου που να μην έχει παραβιάσει. Φωνάζει ο κλέφτης για να διώξει το νοικοκύρη.
Στην άλλη πλευρά, οι ακτιβιστές, δεν σεβάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία. Αντί να εκτιμήσουν τη διαχρονική θετική κυπριακή στάση, έναντι του παλαιστινιακού αγώνα, προσπάθησαν να δημιουργήσουν στην Κύπρο νέα προβλήματα και να εμπλέξουν το κυπριακό κράτος σε διεθνείς διαμάχες. Το γεγονός ότι ομάδες ακτιβιστών κατέφυγαν στα Κατεχόμενα και αναχώρησαν από παράνομα λιμάνια, δείχνει ότι δεν διστάζουν να πλήξουν εθνικές υποθέσεις άλλων χωρών, προκειμένου να εξυπηρετήσουν αυτό που εκείνοι θεωρούν αγώνα υπέρ των Παλαιστινίων. Και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει και ίσως κάποια στιγμή οι Έλληνες του ΣΥΡΙΖΑ μας πουν γιατί έπαιξαν το παιχνίδι των Τούρκων και έφυγαν από τα Κατεχόμενα, νομιμοποιώντας την τουρκική κατοχή.
Για να μη υπάρξει παρεξήγηση, περιττό να προσθέσω ότι όλα τα ανωτέρω δεν σημαίνουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει απερίφραστη καταδίκη στο έγκλημα που διέπραξαν οι Ισραηλινοί σκοτώνοντας όποιον έβρισκαν εμπρός τους. Ακόμη και αν είχαν να αντιμετωπίσουν πράκτορες της ΜΙΤ, τα πλοία βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που διέπραξαν εγκλήματα. Αυτά είναι συνεχή και κάνουν το λάθος να προκαλούν άλλοτε με τα όπλα, άλλοτε με τα χρηματοπιστωτικά τους ιδρύματα (Goldman, Morgan, Σόρος, Ροκφέλερ, Ρότσιλδ κ.ά), διότι οι λαοί κάποτε θα πάψουν να φοβούνται και θα απαλλαγούν από τους διορισμένους πολιτικούς τους.
«Σάρισσα»