Ελληνικό φαγητό στην Κίνα
Ολοσέλιδο αφιέρωμα, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, φιλοξενεί η κινεζική ημερησία "China Daily" στο ελληνικό εστιατόριο του Πεκίνου "Αργώ", το οποίο κλείνει σήμερα τον πρώτο του χρόνο ζωής στη γευστική κοινότητα του Πεκίνου. Το άρθρο, με τίτλο "Everything is Greek at Argo", αναφέρεται στη σημασία που έχει η ύπαρξη ενός αυθεντικού ελληνικού εστιατορίου στην κινεζική...
... πρωτεύουσα, το οποίο πετυχαίνει να φέρει ακόμη πιο κοντά τους δύο αυτούς πανάρχαιους πολιτισμούς.
Το εστιατόριο "Αργώ" διαθέτει έντονα τα στοιχεία της Ελλάδας, όχι μόνο στο όνομα αλλά και στη διακόσμηση, το χρώμα και φυσικά τις γεύσεις.
Κι όλα αυτά είναι προσαρμοσμένα μέσα σε μια παλιά κινεζική κατοικία, που διατηρεί τον χαρακτήρα της και η οποία βρίσκεται σε μια παραδοσιακή κινεζική γειτονιά (hutong). Παρ’ όλα αυτά, για τον ιδιοκτήτη της, Βαγγέλη Γιαννάκαρο, η "Αργώ" είναι κάτι πολύ πιο απλό, είναι το "σπίτι" του, κι έτσι θέλει να το βλέπουν και οι πελάτες.
ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ