9 Μαΐου 2010

Αύριο η συνάντηση των Κύπριων πρέσβεων στις Βρυξέλλες

Από τη voria.gr

Υπό την προεδρία του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού

Πραγματοποιείται αύριο στις Βρυξέλλες υπό την προεδρία του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού η ετήσια σύσκεψη με τους αρχηγούς των διπλωματικών αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εδρεύουν στις χώρες -μέλη της ΕΕ.
Σε δηλώσεις το απόγευμα, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, ο Κύπριος υπουργός τόνισε: «η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της και να τοποθετηθεί αναφορικά με την προοπτική, τη μορφή και το στόχο της λύσης του Κυπριακού και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τους Τουρκοκυπρίους».
Τη Δευτέρα ο κ. Κυπριανού θα πάρει μέρος στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες, ο κ. Κυπριανού θα έχει επίσης συναντήσεις με συναδέλφους του, με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με αρχηγούς των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, τους οποίους θα ενημερώσει για το Κυπριακό και την αντίθεση της Λευκωσίας στην προώθηση του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατεχομένου τμήματος της Κύπρου.