22 Σεπτεμβρίου 2015

Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει μόνη τα εξωτερικά σύνορά της!

Χρειάζεται την βοήθεια της Τουρκίας»!

Τι εννοεί η ποιήτρια; Χέρι-χέρι με τους Τούρκους θα φυλάμε τα σύνορά μας; Μήπως αν απαιτούσε από τους Τούρκους να φυλάσσουν τα δικά τους, δεν θα υπήρχε πρόβλημα;

Η Μέρκελ τόνισε...


... πως «μόνη της η Ελλάδα, χωρίς την στήριξη της Τουρκίας, δεν μπορεί να το κάνει» και κάλεσε τα κράτη-μέλη της ΕΕ να σεβαστούν ηθική τους υποχρέωση και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια, ενώ ανέδειξε ως βασική προτεραιότητα την αποκατάσταση «συντεταγμένης διαδικασίας».

Καθώς φαίνεται, η καγκελάριος της Γερμανίας θα ζητήσει ουσιαστικά από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, να εκχωρήσει... μέρος της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη φύλαξη των συνόρων της.

Η αντίδραση του κ. Τσίπρα, ο οποίος είχε δηλώσει προσφάτως ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, θα πρέπει ασφαλώς να αναμένεται με ενδιαφέρον... Μία ημέρα πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση, η Γερμανίδα καγκελάριος, πρόσθεσε:

«Έχουμε την εντύπωση ότι η συνολική διαδικασία με τους πρόσφυγες εξελίσσεται άτακτα. Πρέπει, όμως, να τα καταφέρουμε -και θα τα καταφέρουμε. Είμαστε πεπεισμένοι, και για αυτό πάντα λέω ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά φυσικά χρειαζόμαστε δείγματα τάξης και σε αυτά περιλαμβάνεται και η επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων, η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Και αυτό δεν θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε μόνοι μας. Μόνη της η Ελλάδα, χωρίς την στήριξη της Τουρκίας, δεν μπορεί να το κάνει».