29 Ιουλίου 2014

Γέμισε αρουραίους το Λούβρο!

Επιδρομή αρουραίων στο Λούβρο με τους Παριζιάνους και τους τουρίστες που επισκέπτονται το διάσημο μουσείο να δηλώνουν πως έξω από το κτίριο τα ποντίκια κάνουν... βόλτες.

Απολαμβάνοντας γαλλική σαμπάνια...


... και το αγαπημένο τους πατέ σε καφετέριες στους "Κήπους του Λούβρου", Γάλλοι και τουρίστες παρακολουθούν έντρομοι τα τρωκτικά να πηγαινοέρχονται ανενόχλητα τρώγοντας αποφάγια.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, υπάρχουν κάποιοι από τους επισκέπτες που δεν νιώθουν να ενοχλούνται από το θέαμα καθώς πιστεύουν ότι είναι "στημένο" για να τους τραβήξει την προσοχή κι ότι εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ξενάγησης που αναβιώνει την ταινία της Ντίσνεϊ "Ratatouille". Ωστόσο, οι περισσότεροι εκφράζουν τον αποτροπιασμό και τη δυσφορία τους για την «επέλαση» των τρωκτικών σε ένα από τα πιο διάσημα ιστορικά αξιοθέατα του κόσμου.

"Είναι αηδιαστικό και όχι αυτό που θα περίμενε κανείς", σχολιάζει στο Twitter επισκέπτης από το Μπέρμινγχαμ της Βρετανίας και προσθέτει: "Εγώ πάντως δεν θα έτρωγα εκεί το φαγητό μου". Οι κήποι στο Λούβρου είναι δέλεαρ για τα τρωκτικά καθώς τους εξασφαλίζουν πρόσβαση σε νερό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Parisien", μέχρι τώρα, οι δημοτικές αρχές είχαν τον έλεγχο της κατάστασης στους "Κήπους του Κεραμεικού" (Κήποι του Λούβρου), αφού είχαν καταφέρει να κρατούν τα τρωκτικά μακριά από τους ανθρώπους, ωστόσο, οι επικεφαλής του μουσείου έφτασαν πλέον στο σημείο να ζητήσουν την βοήθεια ιδιωτικής εταιρείας για να βάλουν φρένο στο πρόβλημα που αναμένεται να πλήξει τα έσοδα του μουσείου από τις πωλήσεις εισιτηρίων, εν μέσω τουριστικής περιόδου.