18 Ιουνίου 2019

Ο Ερντογάν ετοιμάζει αυτοκίνητο

Στα τέλη του έτους αναμένεται να παρουσιαστεί το πρωτότυπο του πρώτου τουρκικού αυτοκινήτου που ετοιμάζει ο Ερντογάν μαζί με 5 από τις κορυφαίες εταιρείες της χώρας και πλέον, είδαν το φως της δημοσιότητας...


... οι πρώτες εικόνες του.

Η δημιουργία του πρώτου 100% τουρκικού αυτοκινήτου αποτελεί για τον Ερντογάν ένα μεγάλο στοίχημα, αφού παρά τις οικονομικές πιέσεις που δέχεται η χώρα o «Σουλτάνος» θέλει να δείξει ότι η Τουρκία μπορεί να κατασκευάσει σήμερα ένα σύγχρονο, προηγμένο αυτοκίνητο.

Εξ ου άλλωστε και η δημιουργία του έχει ανατεθεί στις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας της χώρας, δηλαδή τις Anadolu Grubu, BMC, Kiraca Holding, Turkcell και Zorlu Holding, με την εταιρεία που θα το κατασκευάζει να είναι η Vestel Elektronik.

Και πλέον, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του Υπουργού Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της χώρας, κ. Mustafa Varank στις 12 του μήνα, έγινε γνωστό ότι το πρώτο πρωτότυπο του αυτοκινήτου θα είναι έτοιμο μέσα στο 2019, εν όψει της επίσημης παρουσίασής του. Μάλιστα ο κ. Varank τόνισε και πάλι τη σημασία που έχει για τη χώρα η δημιουργία του αυτοκινήτου.

Παράλληλα, διέρρευσαν και κάποιες φωτογραφίες από το πρωτότυπο αυτό – συνολικά οι Τούρκοι θα φτιάξουν πρωτότυπα για 5 διαφορετικές εκδόσεις αμαξώματος του αυτοκινήτου – οι οποίες μας δείχνουν ότι στην πρώτη τουλάχιστον εκδοχή του το όχημα θα έχει ένα πολύ αεροδυναμικό σεντάν αμάξωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ονομασία αυτή τη στιγμή του πρωτότυπου είναι «VEO», λόγω της Vestel Elektronik που είναι υπεύθυνη για αυτό.  Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, οι κινητήρες του θα είναι διαφορετικά μοτέρ εσωτερικής καύσης που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Παράλληλα, ιδιαίτερη σημασία δίνουν οι Τούρκοι και στο γεγονός ότι θα έχει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, ενώ λόγω του γεγονότος ότι θα κατασκευάζεται και πωλείται στη χώρα, θα έχει πολύ χαμηλή φορολογία. Περαιτέρω πληροφορίες για το VEO αναμένουμε μέσα στην επόμενη χρονιά.