21 Μαρτίου 2019

Εικόνες Marfin στο Παρίσι: Έβαλαν φωτιά σε τράπεζα - Παγιδεύτηκε μητέρα με το μωρό της - ΒΙΝΤΕΟ

Ευτυχώς η πυροσβεστική επενέβη άμεσα και είναι και οι δύο σώοι

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από βίντεο κατά την διάρκεια πορείας των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι, όπου φαίνεται μια γυναίκα με το μωρό της παγιδευμένη [δείτε τα βίντεο]...


... σε κτήριο τράπεζας που φλέγεται!

Οι σκηνές αυτές, ειδικά για όσους έχουν χαραχτεί στη μνήμη τους οι αντίστοιχες εικόνες από την φλεγόμενη τράπεζα της Marfin στην Αθήνα τον Μάιο του 2010, είναι τρομακτικές.   Πυκνός μαύρος καπνός και φλόγες αναδύονται από το ισόγειο του κτηρίου, ενώ από μια μπαλκονόπορτα του δεύτερου ορόφου φαίνεται μία γυναίκα να κρατά στην αγκαλιά της ένα βρέφος και να ζητά βοήθεια πανικόβλητη.

Ενδεικτικό είναι πως και οι διαδηλωτές και φωτογράφοι που την βλέπουν από το δρόμο, με τον τρόμο στα πρόσωπά τους ζωγραφισμένο, της φωνάζουν να φύγει. Αμέσως επεμβαίνουν πυροσβέστες και τελικά κατάφεραν να βγάλουν σώους από το φλεγόμενο κτήριο και την μητέρα και το μωρό.

Το υποκατάστημα της τράπεζας που έκαψαν οι διαδηλωτές βρισκόταν στο ισόγειο του κτηρίου, ενώ στον δεύτερο όροφο ήταν το σπίτι της γυναίκας. Την ώρα εκείνη, κατά την διάρκεια της διαδήλωσης το περασμένο Σάββατο, μέσα ήταν μόνο η ίδια με το εννιά μηνών μωρό της.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2010 στην Αθήνα, στον εμπρησμό της τράπεζας της Marfin από ατιμώρητους Αριστερούς, έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών που ήταν έγκυος τεσσάρων μηνών, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, 36 ετών και η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών.