24 Μαρτίου 2019

Το ρωσικό «LST Orsk 148» πέρασε τα Στενά του Βοσπόρου φορτωμένο οπλισμό για τη Συρία

Η Ρωσία μετέφερε βαρύ πολεμικό εξοπλισμό και οπλισμό στον συριακό στρατό με πλοία, στα πλαίσια των προετοιμασιών του για επίθεση στους τζιχαντιστές στην επαρχία της Ιντλίμπ.

Όπως φωτογράφισε...


... το παρατηρητήριο του Βοσπόρου «Yoruk Isik», πέρασε τα Στενά το ρωσικό μεταγωγικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, «LST Orsk 148», που μετέφερε φορτηγά. Τα φορτηγά αναγνωρίστηκαν ως «Ural 4320», βαμμένα με παραλλαγή ερήμου.

Το ρωσικό μεταγωγικό ξεφόρτωσε στο μεσογειακό λιμάνι της Ταρτούς. Ο συριακός στρατός προετοιμάζεται να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση σε τζιχαντιστικές οργανώσεις στη βορειοδυτική Συρία. Στόχος του στρατού είναι η αποστρατικοποιημένη ζώνη στις επαρχίες της Ιντλίμπ και στα βόρεια της επαρχίας Χάμα.

Οι Σύροι οφείλουν να είναι καλά προετοιμασμένοι διότι οι αντίπαλοί τους, η συριακή Αλ Κάιντα -η Ταχρίρ Αλ Σαμ όπως ονομάζεται- κι άλλες οργανώσεις, είναι καλά εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες. Από τις αρχές Μαρτίου η ρωσική Πολεμική Αεροπορία εξαπολύει συνεχώς αεροπορικές επιδρομές στις θέσεις των τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία.