21 Μαρτίου 2019

Σκάνδαλο στη Ν. Κορέα: Κρυφές κάμερες σε ξενοδοχεία μετέδιδαν live τις στιγμές επισκεπτών

Μικροσκοπικές κρυφές κάμερες είχαν τοποθετηθεί σε 30 ξενοδοχεία σε ολόκληρη τη Νότια Κορέα, οι οποίες κινηματογραφούσαν τις προσωπικές στιγμές επισκεπτών και είτε τις δημοσιοποιούσε...
... στο Διαδίκτυο, είτε τις μετέδιδε ζωντανά.

Στη σύλληψη δύο ανδρών προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στη Νότια Κορέα, για σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη χώρα, μετά από την κρυφή κινηματογράφηση 1.600 επισκεπτών σε ξενοδοχεία και δημοσιοποίηση του υλικού στο Διαδίκτυο.

Οι ύποπτοι ,που δεν κατονομάζονται, είχαν τοποθετήσει κρυφές κάμερες σε συνολικά 42 δωμάτια 30 ξενοδοχείων σε δέκα πόλεις της Νότιας Κορέας, από τον Νοέμβριο του 2018 μέχρι τις αρχές αυτού του μήνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η «Guardian».

Οι Αρχές προχώρησαν στις συλλήψεις, μία εβδομάδα μετά αφ' ότου ο τραγουδιστής και τηλε-αστέρας Jung Joon-young παραδέχθηκε ότι κινηματογραφήθηκε κρυφά, στη διάρκεια ερωτικής του συνεύρεσης με μια γυναίκα και ότι το οπτικό υλικό διέρρευσε στο Διαδίκτυο, χωρίς τη συναίνεση του ζευγαριού.

Οι κρυφές μικροσκοπικές κάμερες τοποθετήθηκαν, μεταξύ άλλων, στις πρίζες στους τοίχους των ξενοδοχείων και στο πιστολάκι για τα μαλλιά. Μάλιστα, περισσότερα από 800 βίντεο που λήφθηκαν παράνομα μεταδόθηκαν ζωντανά στο Ίντερνετ. Η ιστοσελίδα, μέσω της οποίας μεταδίδονταν, έχει πλέον τεθεί εκτός λειτουργίας. Οι ύποπτοι κέρδισαν 6.200 δολάρια από τις συνδρομές που καταβάλλοντας μηνιαίως για πρόσβαση στο υλικό. Άλλα δύο άτομα ελέγχονται από τις αστυνομικές Αρχές για πιθανή σχέση με το σκάνδαλο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε, εν τω μεταξύ, ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως τα ξενοδοχεία γνώριζαν ότι οι επισκέπτες τους κινηματογραφούνται. Σημειωτέον ότι η Νότια Κορέα βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με σκάνδαλο κρυφής κινηματογράφησης γυναικών σε δημόσια μέρη, όπως τουαλέτες και δοκιμαστήρια στα καταστήματα, αλλά και στα σπίτια τους.

Η ανάδυση των εν λόγω φαινομένων ώθησε δεκάδες χιλιάδες γυναίκες, πέρυσι το καλοκαίρι, να βγουν στους δρόμους της Σεούλ, ζητώντας αυστηρότερες ποινές για τους δράστες. Οι Αρχές ενίσχυσαν τους ελέγχους στις δημόσιες τουαλέτες, αλλά πολλοί επικρίνουν το μέτρο ως ανεπαρκές.

Το 2017, η αστυνομία κατέγραψε 6.470 υποθέσεις παράνομης κινηματογράφησης. Οι ύποπτοι για το τελευταίο σκάνδαλο βρίσκονται αντιμέτωποι με 5 χρόνια φυλάκιση και βαρύ πρόστιμο.