12 Νοεμβρίου 2018

Ο Μπουτάρης αισθάνεται αδελφός με τους Τούρκους!

Και ότι θα αναδείξει την τουρκική παρουσία στην πόλη!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που παρέθεσε το τουρκικό προξενείο, στο πλαίσιο της 95ης Επετείου για τη Διακήρυξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ο κ. Μπουτάρης...


... στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι άσχετα με το εάν υπάρχουν εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών «εμείς με τους Τούρκους αισθανόμαστε αδέλφια».

«Να ξέρετε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι πλάι, σ’ όλες τις προσπάθειες, για να αναδείξει την τουρκική παρουσία στην πόλη», τόνισε ο δήμαρχος.

Κατ’ αρχάς ρωτάω, ποιοι "εμείς" είμαστε αδέλφια με τους Τούρκους; Η οικογένεια του Μπουτάρη; Η παρέα του; Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον Μπουτάρη να εκφράζει εκατομμύρια Έλληνες; Δικαίωμά του να αισθάνεται αδελφός με τον τουρκικό λαό. Αυτόν που έσφαξε 353.000 Ποντίους, αυτόν που βίασε παιδιά και γερόντισσες στην Κύπρο; Ποιος τα έκανε αυτά; Οι 50-60 της ηγεσίας; Του ζήτησε κανείς συγγνώμη;


Κατά δεύτερο, οι Θεσσαλονικείς τον ψήφισαν για να αναδείξει την τουρκική παρουσία στην πόλη; Μήπως ξεχάστηκε και νόμισε ότι είναι δήμαρχος σε πόλη της Τουρκίας; Έχει ξεφύγει και μάλιστα πολύ.
Καλλισθένης