12 Νοεμβρίου 2018

Οι Σκοπιανοί χαίρονται για μη εκλογή Αμερικανού γερουσιαστή

Ο Αμερικανός γερουσιαστής, Ντάνα Ροραμπάτσερ, ο οποίος υποστήριξε ότι το κράτος των Σκοπίων πρέπει να διαλυθεί, χάθηκε, δεν επανεξελέγη ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, στην εκλογική του...


... περιφέρεια στην Καλιφόρνια, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Στην Όραντζ Κάντρι, όπου ο Ροραμπάτσερ εκλεγόταν μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από τη δεκαετία του 1990, στις εκλογές της Τρίτης, ο δημοκρατικός Χάρλεϊ Ρόουε κέρδισε την έδρα. Ο Ροραμπάτσερ ο οποίος εκλέγεται εδώ και πολλά χρόνια, είναι το μοναδικό μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων που επικρίνει ανοιχτά την αντι-ρωσική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στα Σκόπια έγινε γνωστός, σημειώνει το δημοσίευμα, με δηλώσεις του στην αλβανική τηλεόραση ‘Vision Plus’ ότι η πΓΔΜ είναι μια δυσλειτουργική χώρα και πρέπει να χωριστεί μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Βουλγαρίας.

Μετά από μια σειρά αντιδράσεων του υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων και της Βουλγαρίας καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ουάσιγκτον, τροποποίησε τη δήλωσή του λέγοντας ότι η πΓΔΜ μπορεί ενδεχομένως να επιβιώσει, αλλά να χωρισθεί στα δύο όπως έγινε με την πρώην Τσεχοσλοβακία.
[Πηγές: Info Max, βαλκανικό περισκόπιο]