24 Σεπτεμβρίου 2018

Υπό κράτηση Ισραηλινοί συνοριοφύλακες που «έγδυναν και παρενοχλούσαν σεξουαλικά Παλαιστίνιες»

Τις εξανάγκαζαν να γδυθούν κατά τη διάρκεια των σωματικών ελέγχων

Ισραηλινό στρατοδικείο αποφάσισε να παραταθεί ο χρόνος κράτησης για τους δύο συνοριοφύλακες που κατηγορούνται ότι ξεγύμνωναν...


... Παλαιστίνιες γυναίκες και τις παρενοχλούσαν σεξουαλικά σε φυλάκιο στη Δυτική Όχθη.

Οι δύο άνδρες, που υπάγονται στη Μονάδα Συνοριακών Διελεύσεων της Στρατιωτικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών, κλοπές και ανυπακοή σε εντολές ανωτέρων τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των Παλαιστίνιων γυναικών, οι δύο στρατιώτες τις εξανάγκαζαν να γδυθούν κατά τη διάρκεια των σωματικών ελέγχων (οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να διεξάγονται από γυναίκες) ενώ δεν έλειπαν και οι φορές που τις άγγιζαν στα γεννητικά τους όργανα ή τους έκαναν ανάρμοστα σχόλια.

Επίσης, οι στρατιώτες κατηγορούνται ότι έκλεβαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα από τους Παλαιστίνιους που περνούσαν από το φυλάκιό τους και γενικά ότι έκαναν κατάχρηση της εξουσίας τους «με ρατσιστικά κίνητρα».

Ως ένα από τα βασικά σημεία διέλευσης στην Δυτική Όχθη, το φυλάκιο ελέγχου της Καλαντίγια αποτελεί συχνά επίκεντρο έντασης ανάμεσα στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις και τους Παλαιστινίους. Δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνονται καταγγελίες από άτομα που περνούν από το φυλάκιο, ενώ στο σημείο έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν πολλές συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.