25 Σεπτεμβρίου 2018

Απόφαση του Ισραήλ για συνέχιση των επιχειρήσεων στη Συρία

Απόφαση για τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία έλαβε το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, το οποίο συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου.

«Θα συνεχίσουμε να δρούμε, ώστε...


... να εμποδίσουμε τη στρατιωτική εμπλοκή του Ιράν στη Συρία» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Διαβεβαίωσε δε, για τη διατήρηση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) και του ρωσικού στρατού.

Η απόφαση του Τελ Αβίβ ελήφθη στη «σκιά» της πρόσφατης συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους IL-20, εξαιτίας της οποίας 15 Ρώσοι στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται ότι η Μόσχα είχε επιρρίψει την ευθύνη της αεροπορικής τραγωδίας στο Ισραήλ, καταγγέλλοντας ότι ισραηλινά μαχητικά, τα οποία έπλητταν συριακούς στόχους, χρησιμοποίησαν το ρωσικό αεροσκάφος ως ασπίδα εναντίον της συριακής αερο-άμυνας.

Στον απόηχο των παραπάνω, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την παράδοση πυραύλων S-300 στη Συρία, προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των Ρώσων στρατιωτών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ασιατική χώρα.