23 Σεπτεμβρίου 2018

Ιράν: "Ξέσπασαν" στους Ευρωπαίους για το χθεσινό μακελειό στην Αχβάζ

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κάλεσε τους απεσταλμένους της Ολλανδίας, της Δανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Τεχεράνη το βράδυ του Σαββάτου για να τους επιδώσει διαμαρτυρία μετά την επίθεση ενόπλων κατά τη διάρκεια...
... στρατιωτικής παρέλασης στην οποία έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι, κατηγορώντας τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών ότι προσφέρουν ασφαλές καταφύγιο σε ιρανικές αντικαθεστωτικές οργανώσεις και παρατάξεις της ιρανικής αντιπολίτευσης, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Δεν είναι αποδεκτό ότι αυτές οι ομάδες δεν εγγράφονται στους καταλόγους των τρομοκρατικών οργανώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο δεν διαπράττουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο Μπαχράμ Κασεμί, σύμφωνα με το IRNA.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, έλαβε μέρος στρατιωτική παρέλαση με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που γιορτάζεται σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ του Ιράν και του Ιράκ (1980-1988), η οποία εξελίχθηκε σε μακελειό, αφού ένοπλοι επιτέθηκαν με πυρά και στοίχισαν τη ζωή σε 29 ανθρώπους, ανάμεσά τους Φρουροί της Επανάστασης αλλά και γυναικόπαιδα,όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA και η κρατική τηλεόραση.

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί διέταξε τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να εντοπίσουν τους υπεύθυνους της επίθεσης, ενώ υποσχέθηκε μια "τρομακτική απάντηση" στην επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε τόσο μια αντικυβερνητική αραβική οργάνωση, η Εθνική Αντίσταση Αχβάζ, όσο και το Ισλαμικό Κράτος.

Πάντως, εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού είπε ότι οι δράστες είχαν εκπαιδευτεί σε δύο χώρες του Αραβικού Κόλπου, ότι δεν ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος αλλά συνδέονται με τις ΗΠΑ και την Μοσάντ, τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.