23 Σεπτεμβρίου 2018

Βρετανία: Πιθανή προσφυγή της ΜΕΙ σε πρόωρες κάλπες τον Νοέμβριο

Η Μέι απαίτησε νέες προτάσεις και σεβασμό από τους Ευρωπαίους ομολόγους της

Συνεργάτες της πρωθυπουργού της Βρετανίας καταρτίζουν σχεδιασμούς για το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές τον Νοέμβριο, προκειμένου...


... να προχωρήσει το Brexit και η Τερέζα Μέι να παραμείνει στον θώκο της με ανανεωμένη λαϊκή εντολή, γράφει η εφημερίδα Sunday Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δύο κορυφαία στελέχη της ομάδας της Ντάουνινγκ Στριτ έχουν αρχίσει "πολεμικούς σχεδιασμούς" με βάση το σενάριο της προκήρυξης βουλευτικών εκλογών το φθινόπωρο ώστε να εξασφαλιστεί η υποστήριξη των πολιτών του ΗΒ σε ένα νέο σχέδιο για το Μπρέξιτ, μετά το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε το πακέτο προτάσεων που αποκαλείται Τσέκερς κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Σάλτσμπουργκ αυτή την εβδομάδα.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ για να σχολιάσει το δημοσίευμα. Εξάλλου η Μέι δεσμεύτηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο "δεν θα δειλιάσει" στις διαπραγματεύσεις για το Μπρέξιτ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει η ταμπλόιντ εφημερίδα Sunday Express.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Παρασκευή η Μέι απαίτησε νέες προτάσεις και σεβασμό από τους ευρωπαίους ομολόγους της, δηλώνοντας μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Αυστρίας ότι οι διαπραγματεύσεις για το διαζύγιο περιήλθαν σε αδιέξοδο.

"Είναι η στιγμή να κάνουμε αυτό που είναι το σωστό για τη Βρετανία", φέρεται να είπε η Μέι, σύμφωνα με την Εξπρές.