18 Ιουλίου 2018

Τους εξαφανίζει όλους ο Ερντογάν! Απειλείται με φυλάκιση ο Κιλιτσντάρογλου!

Αν αρθεί η ασυλία του μπορεί να οδηγηθεί στην φυλακή!

Ένα σκίτσο που ανέβασε στο twitter ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μπορεί να τον οδηγήσει στην φυλακή.

Σύμφωνα με...


... τα τουρκικά ΜΜΕ διατάχθηκε έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές για ένα σκίτσο που ανέβασε στο twitter ο αρχηγός του κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με το οποίο κατέβηκε ως αντίπαλος του Ερντογάν για την Προεδρία ο Μουχαρέμ Ιντζέ.

Ο Γενικός Εισαγγελέας μπορεί να ζητήσει την άρση της ασυλίας του Κιλιτσντάρογλου. Αν συμβεί αυτό, τότε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος μπορεί να βρεθεί στην φυλακή μέχρι να δικαστεί. Το σκίτσο είναι αυτό και συνοδεύεται από το εξής σχόλιο: «Θα ανεχθείς την κριτική και το χιούμορ! Δεν μπορείς να το αποφύγεις στέλνοντάς με στην φυλακή».

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου άσκησε κριτική στον Ερντογάν για την δίωξη που ασκήθηκε εναντίον αποφοίτων του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής που είχαν φτιάξει ένα μεγάλο πανό για την τελετή αποφοίτησής τους στις 6 Ιουλίου στην Άγκυρα, στο οποίο είχαν τοποθετήσει ένα σκίτσο που έδειχνε ζώα τα πρόσωπα των οποίων έμοιαζαν με τον Ερντογάν. Το έργο είχε τίτλο «Ο Κόσμος του Ταγίπ».

Το σκίτσο είχε αρχικά δημοσιευθεί από ένα σατιρικό περιοδικό πριν 13 χρόνια, γεγονός που είχε ωθήσει τον τότε πρωθυπουργό Ερντογάν να καταθέσει αγωγή για δυσφήμηση. Ωστόσο δικαστήριο της Άγκυρας είχε απορρίψει την υπόθεση, επικαλούμενο την ελευθερία του λόγου.