19 Ιουλίου 2018

Έσπασε πλάκα πεζοδρομίου στο κεφάλι του γιατρού!

"Δεν ενδιαφέρθηκε για το παιδί μου"

Σε νοσοκομείο στην Ούρφα, ένας πατέρας εκνευρισμένος επειδή δεν έπεφτε ο πυρετός στο παιδί του, επιτέθηκε στον γιατρό Μπαχατίν Αχμέτ Γιαλτσίν που ήταν υπηρεσία...


... και τον χτύπησε στο κεφάλι με πλάκα πεζοδρομίου. Αιμόφυρτος ο γιατρός μεταφέρθηκε και του έγινε εγχείριση, ενώ ο δράστης συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Το περιστατικό συνέβη χτες το βράδυ στην παιδιατρική κλινική του  πανεπιστημιακού νοσοκομείου Χαρράν. Ένα παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και καθώς αργότερα δεν έπεφτε ο πυρετός, ο πατέρας του παιδιού άρχισε να μαλώνει με τον γιατρό Αμπντουλκαντίρ Κ., ισχυριζόμενος πως ο γιατρός δεν του έδωσε την δέουσα απάντηση.

Σύντομα η λογομαχία κλιμακώθηκε και ο πατέρας του παιδιού πήρε μια πλάκα πεζοδρομίου και την έσπασε στο κεφάλι του γιατρού. Βαριά τραυματισμένος ο Γιαλτσίν μεταφέρθηκε από συναδέλφους του και εγχειρίστηκε  Μετά από το περιστατικό αυτό στην παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, ο δράστης Α.Κ. συνελήφθη και μετά από την ολοκλήρωση των διαδικασιών, πέρασε από ιατρικό έλεγχο και αργότερα με απόφαση δικαστηρίου προφυλακίστηκε.

ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΑΣΑΛΤΑΝ: ΚΤΗΝΩΔΙΑ
Γιατροί, νοσοκόμες και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, μεσημεριανές ώρες συγκεντρώθηκαν μπροστά στο νοσοκομείο λόγω του τραυματισμού του γιατρού Γιαλτσιν από συγγενή ασθενούς, για να διαβάσουν ανακοίνωση τύπου. Στην συγκέντρωση για την ανακοίνωση τύπου μετείχαν περίπου 200 άτομα και σε αυτήν ο πρύτανης του πανεπιστημίου Δρ. Ραμαζάν Τασαλτίν χαρακτήρισε ως "κτηνωδία" την επίθεση.

Μετά τον πρύτανη μίλησε ο αρχίατρος Μεχμέτ Ακίφ Αλτάι που είπε τα εξής: "Χτες το βράδυ μια οικογένεια έφερε το παιδί της με πυρετό και τάση για εμετό. Μετά από την εξέταση λίγο αργότερα ο πυρετός έπεσε στο 37,5. Και ενώ η θεραπεία συνεχιζόταν, ο πατέρας του παιδιού μπροστά στο Τμήμα Επειγόντων επιτέθηκε αρχικά λεκτικά στον γιατρό μας και ακολούθως πήρε μια πλάκα βάρους 10 κιλών και του επιτέθηκε με αυτήν. Χρησιμοποιήθηκε πλάκα πεζοδρομίου διότι γίνονται εργασίες στον πεζόδρομο μπροστά από τα Επείγοντα.

Ο γιατρός μας υπέστη δυο τραύματα στο κεφάλι μήκους 10 και 13cm που έφτασαν ως το κόκκαλο. Εγχειρίστηκε και νοσηλεύεται στην εντατική, ενώ παρακολουθείται και για την πιθανότητα εγκεφαλικής διάσεισης". [artigercek, tourkikanea]