7 Μαΐου 2018

Οι μαθητές του Βελγίου συγκλονίζουν με το παγκόσμιο μήνυμά τους για τα Ελληνικά - ΒΙΝΤΕΟ

Το συλλαλητήριο μαθητών στο Βέλγιο πραγματοποιήθηκε, με αίτημα την συνέχιση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας.

«Οι υπερασπιστές των ”κλασικών γλωσσών” -Ελληνικών [δείτε τα βίντεο]...


... και Λατινικών- ”ζώστηκαν τ′ άρματα”» είχε υπογραμμίσει η βελγική εφημερίδα «Standaard». Οι Βέλγοι μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να μη επιτρέψουν στο κράτος να διακόψει την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στα σχολεία. Ακόμη και τα μπλουζάκια που φορούν την ώρα της εκμάθησης της γλώσσας έχουν στάμπες με φράσεις αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων.

Όπως χαρακτηριστικά λένε «είμαστε όλοι χαρούμενοι, γιατί ξεκλειδώνουμε την ψυχή μας με τα Ελληνικά». Τα Ελληνικά ξεκλειδώνουν λοιπόν την ψυχή! Αυτό δήλωσε, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, ένα κοριτσάκι. Απίστευτο; Με αυτά ερευνά κανείς την αλήθεια, συμπληρώνουμε εμείς, καθώς τα σημαντικότερα κείμενα της ανθρωπότητας, είναι στα Ελληνικά, όσα φυσικά άφησαν άκαυτα οι σκοταδιστές του Μεσαίωνα.

«Τα Ελληνικά είναι γλώσσα των επιστημών και της οικονομίας. Χρησιμοποιούνται όλοα και περισσότερο. Είναι εμπλουτισμός της μάθησης», υπογραμμίζει μία Φλαμανδή δασκάλα. Ωστόσο, στην εποχή μας, οι συνεχιστές των σκοταδιστών στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στο υπουργείο α-Παιδείας, είναι όλοι εκείνοι που υποβαθμίζουν-εξαφανίζουν την διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, ονομάζοντάς τα «νεκρή γλώσσα».

Υπάρχουν χώρες όπως η Γερμανία που έχουν βασίσει το Συντακτικό τους στην μαθηματική δομή των Αρχαίων Ελληνικών. Πως είναι δυνατόν μια νεκρή γλώσσα να δίνει πνοή στις υπόλοιπες; Δεν υπάρχουν Αρχαία και Νέα Ελληνικά αλλά μία γλώσσα, η γλώσσα των Ελλήνων, η οποία εξελίσσεται στον χωροχρόνο, άσχετα πως πολλοί προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμα και σήμερα να την αποκόψουν, εντελώς, από την αρχαία μήτρα της με κατάργηση άρθρων, πτώσεων (δοτική), τονισμών, λέξεων κοκ.

Οι Βέλγοι μαθητές –και όχι μόνο- τους απαντούν: