24 Απριλίου 2018

"Μα πώς να κάνεις διακοπές σε έναν χώρο βασανιστηρίων;"

Επικίνδυνη η Τουρκία για τους τουρίστες!

Καλλιτέχνες, πολιτικοί, αθλητές και υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Γερμανοί, καταγόμενοι από την Τουρκία και από το Κουρδιστάν, μίλησαν στην εφημερίδα...
... Γενί Οζγκιούρ Πολίτικα, σχετικά με το μποϊκοτάζ που άρχισε κατά του τουρισμού και των προϊόντων του τουρκικού κράτους.

Τα ονόματα αυτά τόνισαν πως το μποϊκοτάζ στον τουρισμό είναι ένα σημαντικό βήμα και έκαναν έκκληση λέγοντας πως "να μειώσουμε την δύναμη της πολεμικής οικονομίας που θρέφεται από τον τουρισμό".

ΜΑ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΩΡΑ!
Η αριστερή βουλευτής Ούλλα Γέλπκε δήλωσε: "Η κυβέρνηση του ΑΚΡ μετέτρεψε την Τουρκία σε μια ξεκάθαρη δικτατορία. Για να πιέσουμε το καθεστώς Ερντογάν, ένα σημαντικό βήμα θα είναι μαζί με τις οργανώσεις να κάνουμε μποϊκοτάζ στον τουρισμό". 

Γέλπκε αναρωτήθηκε "Πως είναι δυνατόν να πας διακοπές σε έναν χώρο βασανιστηρίων; Κάθε ευρώ που πάει στην Τουρκία, σταθεροποιεί τα καθεστώς και βοηθά τον πόλεμο που συνεχίζεται κατά του κουρδικού λαού. Το καθεστώς του Ερντογάν σε συνεργασία με τις συμμορίες των ISIS και Αλ Κάιντα, εισέβαλε στην περιοχή του Άφριν. Καθήκον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης κανονικά είναι ήταν να σταματήσει την αποστολή όπλων στην Τουρκία όπως και την στήριξη της προς το καθεστώς Ερντογάν".

Η Γέλπκε είπε πως πηγαίνει τακτικά στην Τουρκία, όχι για διακοπές αλλά όπως είπε "Από ενδιαφέρον για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκεί και από αλληλεγγύη προς του φυλακισμένους βουλευτές του HDP".

H ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ
Η αριστερή βουλευτής  Κορνέλια Μέχρινγκ, ανέφερε πως αν και δεν θεωρεί σωστό το μποϊκοτάζ, κατανοεί το μποϊκοτάζ στον τουρισμό. Στην δήλωση που έκανε στην εφημερίδα σχετικά με το μποϊκοτάζ η Μέχρινγκ ανέφερε τα εξής:

"Μόνο λόγω της ιστορίας μας δεν θεωρώ σωστή κίνηση τα μποϊκοτάζ. Τα μποϊκοτάζ αντί των υπεύθυνων πολιτικών, βλάπτουν περισσότερο τον κόσμο. Αλλά φυσικά κατανοώ πολύ καλά το γιατί δεν θέλουν να πάνε ως τουρίστες σε μια χώρα που έχει πολιτικούς κρατούμενους  και ετοιμάζεται να επαναφέρει την θανατική ποινή. Επίσης θεωρώ απαράδεκτο το ότι εκεί πέρα ενδεχομένως είναι επικίνδυνη χώρα για τους τουρκικής και κουρδικής καταγωγής Γερμανούς".

Η Μέχρινγκα ανέφερε πως "Προσωπικά μέχρι τώρα δεν έχω πάει ποτέ στην Τουρκία και δεν σχεδιάζω να πάω. Εάν πάω θα πάω ως εκλογικός παρατηρητής και για να καταστήσω πιο ορατούς τους ισχύοντες εκεί περιορισμούς".

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ
Η Τζανσού Οζντεμίρ-αριστερή βουλευτής από το Αμβούργο, καταδεικνύοντας την πολιτική πολέμου του καθεστώτος Ερντογάν, είπε: "Για να σταματήσουμε τις πολιτικές πολέμου και να τις καταρρίψουμε, είναι ανάγκη να μειώσουμε την δύναμη της τουρκικής οικονομίας. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για αυτό είναι το μποϊκοτάζ στον τουρκικό τουρισμό και στα τουρκικά προϊόντα".

Η Οζντεμίρ είπε δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πως οι μέθοδοι αυτές δεν θα πετύχουν και πρόσθεσε πως ο μεγαλύτερος φόβος του τουρκικού κράτους είναι να μην υποστεί ζημία ο τομέας του τουρισμού.

Ο Οζντεμίρ είπε πως "Εντός του 2018 ο προϋπολογισμός πολέμου ανέβηκε κατά 41%. Μιλάμε δηλαδή για 92,7 δισ. Η κλιμάκωση αυτή στον προϋπολογισμό, σημαίνει εντατικοποίηση του πολέμου κατά των λαών που ζουν σε Τουρκία και Ροζάβα και ειδικά κατά των Κούρδων. Σημαίνει σφαγές μέχρι τις εκλογές και καταστροφές των κουρδικών πόλεων όπως έχει σχεδιαστεί. Τα χρήματα που δίνονται στον τουρκικό τουρισμό, επιστρέφουν σαν σφαίρες κατά των παιδιών των Κούρδων".

Η Οζντεμίρ θυμίζοντας πως η Ε.Ε. επέκτεινε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας επειδή αποσταθεροποιεί την Ουκρανία, κατηγόρησε την Ε.Ε. λέγοντας πως "Ούτε καν γίνεται λόγος για κάτι ανάλογο κατά της Τουρκίας".

Είπε πως "Παρά τους τόσους βουλευτές, δημοσιογράφους και δημάρχους που ρίχθηκαν άδικα στις φυλακές, παρά την διεξαγόμενη εισβολή στο Άφριν και παρά την καταπάτηση του διεθνούς δικαίου, η Ε.Ε. δεν κάνει ένα τέτοιο βήμα. Το αντίθετο μάλιστα, συνεχίζοντας τον εκβιασμό με τους μετανάστες, δίνουν πάρα πολλά λεφτά στην Τουρκία". [anfturkce.net, tourkikanea]