24 Απριλίου 2018

Ομογενής δώρισε 1 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Στη ριζική ανακαίνιση της μονάδας τεχνητού νεφρού, προχωρά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου (Π.Γ.Ν.Ε.) στην Αλεξανδρούπολη, μετά τη δωρεά ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ από Έλληνα...
... του εξωτερικού, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Δημήτρης Αδαμίδης σημειώνει πως το αίτημα αντικατάστασης του εν λόγω τεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και ανανέωσης του ξενοδοχειακού εξοπλισμού της μονάδας, είχε τεθεί από τον ίδιο από τον πρώτο μήνα ανάληψης των καθηκόντων του και έγινε άμεσα αποδεκτό από το υπουργείο Υγείας.

«Βρέθηκε δωρητής Έλληνας του εξωτερικού και η αναβάθμιση σχεδιάστηκε από κοινού με τον δωρητή, τη διοίκηση του νοσοκομείου, το προσωπικό της Μονάδας και με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου των νεφροπαθών», εξηγεί χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης.

«Ο δωρητής, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος δηλώνοντας πως το μοναδικό κίνητρό του είναι να ωφεληθεί η χώρα του, έθεσε δύο προϋποθέσεις – ήτοι τη λειτουργία της Μονάδας σε τρεις βάρδιες, που σημαίνει δυνατότητα εξυπηρέτησης έως και 108 ασθενών, και την εξασφάλιση του απαραίτητου προσωπικού για τη μέγιστη αξιοποίηση της δωρεάς», δηλώνει ο κ. Αδαμίδης. Σήμερα, στις δύο βάρδιες της μονάδας, εξυπηρετούνται περίπου 90 ασθενείς, διευκρίνισε.

Διευκρινίζει ότι ο υφιστάμενος τεχνολογικός εξοπλισμός θα αντικατασταθεί με τα πλέον σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, συνολικά 18, ενώ μέρος των παλαιών θα διατεθούν στα όμορα νοσοκομεία Διδυμοτείχου, Κομοτηνής και Ξάνθης, καθώς και ότι το κόστος του έργου, συμπεριλαμβανομένων και των εργασιών, καλύπτεται 100% από τη δωρεά.

«Η διαδικασία ανακαίνισης, θα διαρκέσει περίπου ένα τρίμηνο, κι αυτό γιατί θα γίνεται κυρίως ώρες που δεν λειτουργεί το τμήμα, προκειμένου να μη διαταραχθεί το πρόγραμμα των ασθενών – σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός 15νθημέρου», αναφέρει ο διοικητής του Π.Γ.Ν.Α.